20.09.2011 Jyväshovissa

Ravintolailtaan minut vei Markus Sextet. Viikolla ei tässä ravintolassa ole ollut täyttä. Väkeä oli aluksi vain muutamia. Myöhemmin ilmaantui jonkin verran asiakkaita. Tanssiväki harjoittaa taitojaan treeneissä ja se riittääkin varmaan heille.

Kuusimiehinen orkesteri ei ole joka tanssi-illan esiintyvä soittokunta. Heidän takiaan olin paikalla, sillä edellisestä kerrasta oli kulunut kotvanen aikaa. Heidän musiikkinsa on hyvää tanssimusiikkia ja kielitaitoa riittää kolmelta laulajalta.

Tällä kertaa Rikun laulamaa Partisaanivalssia hänen äidinkielellään ei kuultu - ääni ei ollut kunnossa. Mutta monta kaunista kappaletta esitettiin. Oli hitaita fiilistelykappaleita. Sellaista osaa tanssia jokainen herra ravintolassa Illan aikana oli myös nopeita kappaleita. Yksi humppa olisi ollut mukava tanssia ihan humppana, niin hyvä rytmi siinä oli. Buggina se vietiin. Hän olikin ainoa herra, jonka kanssa askeleet tuntuivat hyviltä. Chachaa ja jokin muukin sujui hänen kanssaan.

Herroja oli kyllä, mutta ei tanssiherroja. Vaihtoaskelta ja muuta askelta kyllä tuli jonkun verran tehtyä tanssitilassa. Hidas valssikaan ei ollut hakijalla ollenkaan hallussa. Mieluummin sen olisin kuunnellut.

Illan tanssillinen puoli reilun kahden tunnin ajalta ei tunnelmaa nostanut. Orkesterin musiikki sen sijaan loi levollisen olon, sillä olen pitänyt hyvin kauan heidän soitoistaan. Solisti Markuksella on persoonallinen, sanoisinko, että monissa kappaleissa hellyttävä ääni, jos nyt koko mies on symppis. Kielitaitoa on myös Efellä, joka laulaa usealla kielellä, kun syntyperäkään ei ole kokonaan tästä maasta. Elämän kauniita ja lämpöisiä puolia huomaan esiintyjilläkin olevan. Kännykän kuvaa katselimme hänen kanssaan yli kaksi vuotta sitten eräällä tanssipaikalla ja nyt oli uusi kuva edessäni ennen kuin ennätin kysyäkään, onko uusi perheenjäsen jo syntynyt.

Puolilta öin päivätyötä tekevänä poistuin paikalta. Soittajille jäi vielä pitkästi aikaa esiintymiseen. Toivottavasti jaksoivat, sillä syksy tuo pimeyden lisäksi myös alttiuden kuume-ym. taudeille. “Tarjouduin” kyllä tuuraamaan rumpalia, että voisi vähän aikaa levätä. Olen minä kerran saanut kokeilla oikeita rumpuja, erään muun orkesterin. Silloin huomasin, että minun on pidättäydyttävä vain tanssimiseen tai ehkä voin jalalla ja kämmenpohjalla hieman tahtia takoa