16.06.2012 Savion lavalla

Illan orkestereina olivat Pispalan sälli ja Sinirytmi ja Petoman solistinaan Tommi Soidinmäki. Hyvät olivat alkuvalssit kummallakin. Petoman soitti operettivalssin, mikä tuo iltaan tanssitunnelmaa. Kumpikin orkesteri esitti hyvää tanssimusiikkia. Petomanin soittajat näyttivät vieraille. Taitaa olla kauan kun heidän tansseissaan olen ollut.

Soidinmäki on hyvin eläväinen esiintyjä, hyvä-ääninen ja saa yleisön mukaansa. Pitääkin päästä katsomaan tangomusikaalia, jota esitetään Laajavuoren kesäteatterissa. Siellä on Soidinmäen lisäksi muitakin tangokuninkaallisia. Nyt olikin paikalla musikaalista eräs nainen mukanaan nopeajalkainen ohjaaja (veti pariin otteeseen lattialla omaa show’taan, missä oli jaloilla liikkuvuutta). Kai tulleet kuulemaan ja katselemaan Soidinmäen tanssilavaesiintymistä.

Illan alku näytti vaisulta tanssin suhteen, mutta ei kauan mennyt kun tanssimaan pääsin hyvin ja vuorotuntihaku täydensi tanssimahdollisuuksia. Illasta tulikin hyvin liikunnallinen. Sosiaalinen puoli tuli hoidettua. Minua haki kaksi kertaa varttunut herra humpalle. Esitti heti alussa lapun, että kuulee, ei voi puhua, ollut aivoinfarkti. Yhteys toimi kyllä hyvin ja rauhalliset askeleetkin olivat kunnossa.

Menevämpi puoli olikin sitten täynnä tanssin iloa. Humppaa, foksia, fuskua, chachaata, nopeita rokkeja jivenä melkein uupumukseen asti, monet tangot, hitaita valsseja ym. Viejissä oli kaksi hyvin osaavaa ja toisen kanssa tulikin tanssittua useita kappaleita. Varsinaisia tanssituttujani ei ollut paikalla, mutta illasta tuli kyllä mukava. Illan loppua kohti Soidinmäki intoutui nopeille kappaleille. Muistelen, että samoin on tapahtunut aiemminkin. Kyllä hän niitä tangoja lauloi myös ja monia kauniita kappaleita.

Kiitoskappaleensa hän aloitti myös nopealla rokilla. Minun jalkani olivat saaneet jo tarpeekseen ja tuskin olisin edes jaksanut samaa vauhtia liikkua kuin aiemmin illalla vastaavia. Ei olisi paha asia, jos tangokuningas myös päättäisi illan tangoon. Minusta kuninkaalliset olisivat sen “velkaa” tanssiväelle. Mutta se on vain minun mielipiteeni. Mm. Suvi Karjulalla, vuonna 2010 toiseksi tulleella kuninkaallisella on sellainen tapa ja arvostan sitä.