29.3.2015 Kivistön työväentalolla

 

Olipa iloinen ja musiikillisesti upea ilta. Kun Ippe Mansikka ja orkesteri ovat lähellä esiintymässä, en voi pois olla paikalta. Näissä sunnuntai-illan tansseissa ei tahdo saada autolle paikkaa pihaan, jos ei hyvissä ajoin ole paikalla. Kun tanssit alkavat, väki on paikalla alusta asti. Nyt kävi myös niin, että viimeisillä valsseilla oli lattia täynnä tanssijoita.

 

Orkesterissa Ippe laulaa ja myös molemmat kosketinsoittajat muutaman kappaleen. Toinen kosketinsoittaja on nainen niin kuin myös haitaristi. Illan aikana esitetään muutama kappale yhtäaikaa kahdella haitarilla. On se vaan hienoa! Haitaria soittaa nuori, kaunis ja hyvin hoikka nainen neljä 45 minuutin osuutta kerrallaan ja koko ajan seisten. Voin vain ihailla hänen jaksamistaan ja taitoaan. Eikä näytä, että soittaminen ja seisominen olisi raskasta.

 

Orkesterilta on ilmestynyt nyt 13 kappaleen levy, joka on täynnä oikein mukavia tanssittavan hyviä kappaleita. Talven mittaan orkesterin kappaleita on ollut Tätä Suomi tanssii-listalla pitkään. Mm.foksi/fuskukappale Suomussalmen Sanni on nyt 4.sijalla ja listalla myös ihana hillahumppa Hilirimpsis. Näitä kuultiin illan aikana ja lisäksi suosikkiani, tangoa Kuinka monta iltaa. Orkesterille on annettu tunnustus, sillä heidät on valittu vuoden 2014 Tanssittajatulokkaaksi.

 

Mukava oli tanssiakin illan aikana. Tuttuja oli paikalla ja kauempaakin tulleita. Jos minä olin tyytyväinen esitettyyn musiikkiin, niin samaa mieltä oli tanssiväkikin. Useampi kertoi, että onpa paikalla hyvä orkesteri. Seuraavan kerran orkesteri on täällä syksyllä.