Pistohiekan lavalla 27.7.2007

Pistohiekan seutu on yksi kauneimpia paikkoja Suomen suvessa. Pilvessä oli taas kerran ja viime kesän kauniit tanssi-illat ovat vain mielessä. Mutta onneksi ei edes satanut. Perjantai-illalle oli tansseja monella lähiseudun lavalla, joten tanssinharrastajia ei kovasti riitä kaikkiin paikkoihin. Onneksi kesälomalaiset ja muut matkaajat täyttävät lavat, joten tyhjälle tanssilattialle ei tarvitse esittää.

Tanssiorkesteri Sinitaivas, monelle TV:sta  tuttu Kesäillan Valssi-orkesteri, aloitti illan. Viides kerta oli minulla heidän illoissaan ja he vain parantavat soittamistaan. Puhallinsoittajan osuudet kahdessa kappaleessa olivat runsaat ja oli miellyttävää kuunnella. Rumpalilla palikat pyörivät mallikkaasti ja hänen äänen käyttöään ihailen laulukappaleissa. Hänen äänensä pehmeys tuo hyvän olon. Paljon hän laulaakin yksin ja yhdessä myös toisten soittajien kanssa. Pidän kovasti heidän tyylistään ja musiikin voimakkuus ei missään vaiheessa kohoa liikaa. Osaavat kyllä hyvin pitää volyymit sopivalla tasolla. Kun paikalla oli kaksi orkesteria, niin hieman ahtaasti siellä soittimet olivat ja kitaransoittajien nurkkaus taisi olla aika pimeä. Nuottien luku silti näytti sujuvan ;>)  Miksihän minulle aina tulee Varjokuva mieleeni, kun kuuntelen Sinitaivasta…Jokin näitä kahta orkesteria yhdistää, mikä miellyttää minua.

Illan toinen orkesteri oli uudistunut Helmi. Jo jonkun aikaa tällä kokoonpanolla. Uusin soittaja on aloittanut vuoden alussa. Mekaanisesta musiikista on sitten luovuttu ja hyvää musiikki olikin. Joskus tosin minun mielestäni äänenvoimakkuus oli hieman liian lujaa. Sinitaivaan rummut olivatkin sitten yhteiskäytössä tilan ahtauden takia. Ja sitten voin jo unohtaa menneiden aikojen eripari kappeleet. Polkat ja masurkat orkesteri esittää nykyisin erikseen. Laulaja-puhallinsoittaja muisti vieläkin marinani asiasta. Helmen soittajat edustavat vankkaa musiikillista kokemusta, minkä huomaa lukiessaan heidän uusittuja sivujaan.

Tälle illalle meille tanssijoille oli siis tarjolla monenlaista hyvää musiikkia. Tanssiväki oli poikkeuksellista, sillä paljon oli ihan vierasta väkeä. Tanssitaito oli perusfoksitasoa. Muutamia eri tanssilajien harrastajia oli paikalla. Tanssisuunnista ei tällä kertaa ollut tietoa. Ilokseni paikalla oli kuitenkin muutama hyvin vievä herra ja masurkkaa vievä daami :>)  Kyllähän useimmat lajit pääsin tanssimaan. Samban unohdan, vaikka paikalla oli eräs herra, jonka kanssa hitaan valssin harjoittelun lisäksi olisin voinut kokeilla onko lanteeni kokonaan jumittunut. Onneksi jäi tällä kertaa.

Erään tutun nuoren herran kanssa oli yllätyksekseni mukava tanssia. Taitoa hänellä on, olen sen tiennyt, mutta harvoin on tanssittu enkä edes muista mitä lajeja. Hänelle ei ollut kovin ikäisiään daameja tarjolla, jos ei kovin tanssitaidoiltakaan. Hyvin hän näytti kuitenkin hakuvuoroaan käyttävän.

Tanssillisesti ilta oli hyvää liikuntaa. Tässä tanssipaikassa on erityisen mukava henkilökunta. Niin lipunmyynnissä kuin kahviossa tai makkaranmyynnissä. Toivon vain tälle kesälle edes yhden aurinkoisen perjantaipäivän ja kauniin tanssi-illan luonnonkauniissa rantamaisemassa, missä tämä historiallinen lava sijaitsee.