Antti Raiski ja Sesam Mäntymotellilla lauantaina

 

Mennen tullen satoi. Tumma asfaltti nieli valon. Vastaantulijoiden valot häikäisivät. Vaikka hirviä oli hätistelty ensimmäistä päivää, ei yhtään tielle yrittäjää sattunut kohdalle. Olivat varmaan paenneet korpiin saakka.

 

Illan väki näytti aluksi ihan siistiltä joukolta. Mutta ei siinä kauan mennyt, kun juhlatunnelma sai vallan ja iso osa asiakkaista oli enemmän tai vähemmän saanut ilon irti sillä aineella, mitä talo ilomielin jakoi. Tosin ihan alussa eräs pari nojaili toisiinsa niin, että toistaan tukemalla jalkeilla olivat. Ilmeisesti heidät sitten ohjattiin pois, koska ei näkynyt myöhemmin.

 

Sesam soitti yhden setin ilman solistiaan. Ihan hyvää tanssimusiikkia tulikin, mutta jotain jäin kaipaamaan. Vaatimattomuus henki lavalta. Liian heikot lauluääneet olivat. Toivon, että lavaesiintyjä, vaikka on orkesterin jäsen, on pääosassa laulaessaan, kun solisti ei ole yhtä aikaa esiintymässä. Ja sitten ne bassot tai mistä se jympsytys tuleekaan. Se olisi voinut olla hieman hiljaisempi.

 

Antti Raiskissa sen sijaan oli varmuutta ja karismaa. Ääni oli kantava ja hyvä ja syvä. Kappaleiden välijuonnot olivat selkeät, mistä kiitos hänelle. Monissa paikoissa ei saa mitään selvää, mitä lavalta puhutaan. Tangoja hän osaa laulaa ja muutakin. Musiikillisesti ilta oli hyvä.

 

Tuttujen kanssa tulikin tanssittua, sillä en olisi halunnutkaan joutua lattialle humalaisen kanssa. Varsinkin tangot vanhan tanssitutun kanssa olivat hyvät. Tavallisia tanssilajeja esitettiin ja niitä oli ihan mukava tanssiakin, kun tunsin viejät. Hauskin tanssi oli kyllä erään daamin kanssa. Jenkan alkaessa soida hän vilkutteli minulle ennen kuin tajusin, että joskus sovimme, että jos meitä ei haeta, niin tanssimme yhdessä. Ja tietysti Lapin jenkkaa. No sen arvaa ravintolassa, miltä se näytti. Tosin lattia on tässä paikassa iso ja olihan siinä muitakin tanssimassa eri tyyleillä. Hauskaa meillä ainakin oli. Mitään tanssisielua vavahduttavaa ei näissä tansseissa ollut, mutta ajattelen silloin, että liikuntaa se on tämäkin.

 

Puolen yön jälkeen alkoi tuntua, että pidot paranee, kun poistun ja siinä menomatkalla eteisen lattialla fiilistelimme tutun vahtimestarin kanssa rumbakappaleen ja minä poistuin sateiseen yöhön.