17.11.2013 Kivistön työväentalolla

 

Illan orkesterina oli Calibra ja mainittu myös solisti Sanna Liimatanen, joka ei ollut paikalla. Hänen levyään se sijaan arvottiin illan aikana paikalla olleiden kesken.

 

Oli mielenkiintoista havannoida tämän illan orkesterin tanssimusiikkitaidot. Kaksi kertaa on aiempia kokemuksiani heidän illoistaan. Toivoin kyllä, että olisivat lisänneet eri lajeihin soitettavia kappaleita, mutta turhaan. Siitä pitää kiittää, että jenkat esitettiin ekasetin lopussa ja tangot pyynnön jälkeen kolmannella osuudella. Toiveen vei perille talon isäntä. Perään tulleen taukomusiikin aikana soivat tangot ja chachaat. Monet tanssivat soitetun musiikin kädenalitansseina, mikä nyt on aivan yleistä tanssipaikoilla. On mukavaa herroista kai tanssia erillään, jos vaihtoaskelillakin oli paljon tanssijoita.

 

Ei ollut kyse siitä etteivätkö esiintyjät osaisi soittaa ja laulaa. Hyvin ne menivät, mutta runsaasti oli foksia eri nopeuksillla, kauniita slovareita ja jopa rumbanakin oli mahdollista tanssia jotain. Oikeata rumbaa ei kuulunut. Niin, tavallisia valsseja kyllä kuului useampia, tauollakin ja kahdet hitaat valssit. Jotenkin vain taas jäi orkesterista liian vaisu tunnelma.

 

Tanssituttuja oli paikalla ja ihan mukavasti ilta sujui tanssien ja hieman penkissä ollenkin arvontaan kello kahdeksaan asti. Väkeä ei kylläkään ollut kaikkiaan paljon. Olipahan tilaa tanssia. Illan musiikki ei innostanut minua olemaan loppuun saakka ja naisten vuoron alkaessa arvonnan jälkeen poistuin paikalta. Luulenpa, etten enää myöhemmin ole läsnä, jos tämä orkesteri sattuu kohdalleni.