Pistohiekan lavalla torstai-iltana

Kaunis kesäilta menomatkalla ja palatessa taivaantäydeltä vettä. Sade ja sumu tienpinnassa saivat noudattamaan varovaista ajoa.

Ilta sensijaan oli mielenkiintoinen, sillä jouduin taas muuttamaan käsityksiäni illan esiintyjistä. Taitaa ollakin niin, että ohjelmistot vaihtuvat illan ja tanssipaikan mukaan, joten johtopäätöksiä ei kannata tehdä kerta kuulemisen jälkeen. Sitten vielä oma mielialakin saa aikaan vaihteluja. Mielikuvani oli, että kun Taavitsaisella oli aikaisemmin joku toinen orkesteri vai ihanko väärin muistan, niin heidän musiikkiaan oli mukava kuunnella ja tanssia ja nimenomaan hanuristi Tinkalan takia.

Tämä Koivu&Hietala on ollut vieras orkesteri, minkä vuosi sitten tapasin kai ensi kerran ja juhannuksena tänä vuonna. Mutta Pistohiekan idyllisellä lavalla esitetyt kappaleet olivat nyt kaikki tanssittavia ja osa oikein hyviä. Solistin ohjelmistoa kun en tunne, en tiedä olivatko jotkut kappaleet uusia. En tosin ymmärrä taipalemaisesta esiintymistavasta, jossa solistilla on oma hanuristi, joka soittaa vain solistin esiintymisajan. Liekö kyse jostain liiketaloudellisesta asiasta. Viimeisen puoli tuntia molemmat hanuristit olivat lavalla. Koivulla on hyvä omakin hanuristi, joka Tinkalan esiintyessä soitti koskettimia. Loppuillasta polkat esitettiinkin molempien hanuristien voimin. Siitä iso kiitos.

Väkeä oli Pistohiekalla runsaasti. Lava on tosiaan saanut uuden suosion. Lomalaisia ja mökkiläisiä on paljon lähiseudulla ja niin oli tansseissakin ja mukana myös tavallisia tansseissakävijöitä.

Koivu&Hietala kokoonpano kiinnosti minua niin, että googlella löysin Hietalasta merkinnän harmonikansoitonopettaja! Soitti nyt orkesterissa rumpuja. Onkohan samasta henkilöstä kyse....