06.08.2011 Savion lavalla

Voimaorkesteri ja Marko Lämsä saivat aikaan tanssitunnelman, jota kaipaan usein tanssi-illoissa, kun mikään muu ei tunnu sujuvan.

Savion lava on oikein hyvä kesätanssipaikka veden äärellä. Näkee auringonlaskua vastarannan yli. Kaikkea tarpeellista on lavan ympärillä. Kahvio, jossa on vesipiste, naisten-miestenhuoneet, karaoke, makkaranmyyntiä sekä voi laskeutua rantaan pitämään taukoa ja lepuuttamaan silmiään Suomen suvessa.

Hyvä lava ei yksin tee tanssi-iltaa. Voimaorkesteri voisi hoitaa illan musiikit yksinkin. Laulupuolikin on heillä kunnossa. Kun musiikki on oikeaa tanssimusiikkia ja sitä esitetään iloisin ilmein, muuta en tarvitse tanssi-illassa. No, ne tanssiherrat ovat plussaa.  Hidas valssi Lumous on basistin esittämänä kaunis ja niin oikearytminen. Kiitos hänelle kun on ottanut sen uudelleen ohjelmistoon.

Illan solisti Marko Lämsä on yksi iloisimpia esiintyjiä ja ottaa yleisönsä täysillä huomioon. Harvoilla on vastaavaa taitoa ehkä hänellä synnyinlahjanaan. Olen saanut olla muutaman kerran hänen illassaan, joista eräs oli yksi tanssihistoriani parhaita. Niin aitoa, rehellistä, iloista ja antautuvaa esiintymistä saa etsiä. Nytkin oli sama tunnelma koko ajan. Illan lopussa rokit olivat erityisen hienot. Hänet taputettiin ainakin kahteen kertaan takaisin eli oli tanssiväkikin hänen tyytyväinen, jos olin minäkin. Tunnelma oli korkealla tanssiväellä.

Miten lie illan tanssilajit menneet. Monenlaista tanssittavaa esitettiin eikä sitä edes huomannut illan aikana, mitä lajeja tuli tanssittua. Solistin lopetettua saimme oikein tanssilajihumauksen. Peräkanaa rumbat, chachaat, jenkat, polkat ja masurkat. Ja kaikki olin tanssimassa.

Vuorotuntihaku oli hyvä asia, joskin taitavia herroja ei ollut paljon ja olivat kovasti kysyttyjä naisten vuorolla. Ilta sujui kuitenkin tanssien ja varsinkin loppuilta koetteli nollayleiskuntoani, mutta ihanaa se oli.

Kiitos tanssiherrojen, Voimaorkesterin ja solistin sekä erityiskiitos basisti-Petelle "puuttuvista lajeista":)