Martin Kievarissa 11.12.2010

Päivällä olin saanut hiihtää ja mieliala oli korkealla, kun ajelin Martin Kievarin tansseihin. Musiikkikin oli ihan sopivaa minulle. Kun saavuin paikan piha-alueelle, se oli täynnä autoja. Tuli tunne, ettei tämä kyllä tiedä hyvää ja ajatus oli kääntyä takaisin kotiin.

Jokin tilaisuus paikassa on. Paikallisen tanssiseuran pikkujoulu kuulemma oli alkuillasta. Tosin aika tyhmää, etten pikkujouluja pitävän tanssiseuran jäsenenä tiennyt tilaisuudesta. Onhan se netissä, mutta en lue heidän sivujaan kuin joskus.

Niinpä juhlien loppua odotellessani join kahvit pullineen talon alakerrassa, jossa myös on karaokeosasto ja siinä olen kuullut tanssi-iltoina hyviäkin laulajia. Kun viimein muutamien muiden tanssiin tulijoiden kanssa siirryin yläkerran tanssitilaan, niin siellä vielä jatkui pikkujoulu. Tosin ei enää kauan ja tanssit pääsivät alkamaan.

Korsuorkesterin musiikki ei tällä kertaa tuntunut niin hyvälle kuin aiemmin. Taukomusiikissa oli jotain, mistä en pitänyt. Liikaako vaikeaselkoista tanssimusiikkia... Oliko syynä oma sieluntilani vai oliko kappalevalikoimat sattuneet tälle illalle erilaisia.

Paikalla oli siis paljon tanssiseuran väkeä ja aika iso osa pariskuntina. Tämä paikka kumminkin vetää väkeä lähiseudulta, kun muutakaan tanssipaikkaa ei ole eli tanssiväki koostui erilaisista tanssijoista. Tuttuja ei juuri ollut ja useampi tanssi oli vieraan kanssa.

Tangoja Korsuorkesteri osaa soittaa ja niitä tanssin neljä paria. Se tyydyttää tangosieluani, jos vaikka tangotaivaaseen asti ei pääsekään. Hitaita valsseja esitettiin ainakin kaksi paria ja ne sain tanssia. Polkat jäivät tanssimatta, mutta jenkat antoivat lohtua. Vuorotuntihaku antoi taas mahdollisuuden omiin valintoihin ja bongasin ihan vastatulleen herran, täysin tuntemattoman. Hän näytti niin “jivemieheltä”, joten häntä hakemaan. Olipa siinä menoa, illan paras tanssi. Hän tanssi kai boogieta tai jotain, oli kurssilla ollut juuri jossain ja taitoa oli kyllä kertynyt varmaan pitemmällä ajalla. Minä sen sijaan käytin jiven askelia ja ei ollut valittamista hänellä, kun muutama sana vaihdettiin askelvalinnoistamme.

Ilta sujui kyllä osin katselulla, vaikken nyt ylen innostunut ole katselemaan miten pariskunnat menevät lattialla. Tämä oli erilainen tanssi-ilta ja en olisi ollut paikalla, jos olisin illan yksityisluontoisuuden tiennyt etukäteen. Jokin tällaisissa joukkokokoontumisissa, oli ne pikkujouluja tai muita, ei saa minua mukaansa.