Ravintolassa 20.4.2007

Kylläpäs sattui oikea ravintolaväki paikalle perjantai-illaksi. Sellaista kai, mitä ravintola toivoo. Paikkaa en tällä kertaa voinut sanoa tanssiravintolaksi, mutta sekin on laaja käsite. Minulle tanssiminen on se ainoa asia, kun juomapuoli alkaa olla kokonaan unohduksissa. Tämän illan väki oli taas ensisijaisesti viettämässä kivaa iltaa. Alkoholin avulla estot poistuvat, jos niitä sattuu olemaan ja autereinen olotila täyttää kaikki sopukat. Tunsinpa totta vieköön olevani väärässä paikassa. Joskus minulle on sanottu, että anna palaa, mutta miten se tapahtuu….

Orkesterin takia kuitenkin olin suunnitellut iltamenoni ja  Channel Fourin musiikki antoi lohtua iltaan ja tanssin huuman sisälleni toi heidän kahteen kertaan esittämänsä hidas valssi Sieluni soitto. Ensimmäinen kerta oli ihan alkuillasta. Tanssitilakin on pienehkö, mutta sopii tanssimaan, jos osaa. Jotain haparoivia askelia lajin suuntaan esitettiin, mutta moni muutoin iltaa viettämään tullut ei tiedä muuta eroa tavallisen ja hitaan valssin välillä kuin että hidasta soitetaan vaan hitaasti ja tanssitaan samalla tapaa. Eipä sitä ravintolassa tietysti tarvitse osatakaan, ei sitä eikä juuri muutakaan. Joku herra toikkaroi hakemaan ja sanoin, että kuuntelen mieluummin tämän hitaan valssin. Enkö osaa tanssia, oli vastaus ja siihen minä jatkoin, etten nyt tällä kertaa.

Eräs tanssituttu herra saapuikin hieman valssin jälkeen ja oli toivonut kuulevansa tämän todella kauniin valssin, joka on yksi orkesterin bravuuriesityksiä. Ohi meni häneltä, mutta kun olin jo aiemmin jutellut kosketinsoittaja/hanuristi/laulaja Aki Metsälän kanssa, niin myöhemmin illalla oli ilo kuulla kappale uudelleen. Metsälän kanssa on juteltu jossain joskus, mutta en muista minä tilannetta eikä hänkään. Tutulta vain tuntui kummastakin. Heillä oli aiemmin myös eräs toinen taitava hanuristi, jonka tilalle tämä nuori soittaja on tullut. Metsälä olikin vuoden 2000 Kultaisen harmonikan viiden finalistin joukossa 18 vuoden iässä. Nyt illan aikana esitettiin kahdella hanurilla joku kappale ja hienoa sellaista on kuulla.

Musiikillisesti ilta oli erinomainen, mutta tanssillisesti muutamaa kappaletta lukuunottamatta kehno. Ehkä sekin, että selvin päin katselen väen touhuja lattialla, niin ei se innosta. Kyllä muutamien herrojen kädetkin kulkivat missä sattuivat ja daamit näyttivät tyytyväisiltä. Orkesteri ja kohtuullinen matka saivat minut paikalle. Jospa jossain joskus voin olla heidän tansseissaan oikealla tanssilavalla.

Muutaman kohtalaisen tanssitaidon omaavan herran kanssa ilta sujui ja yhden hyvän tanssijan kanssa muutamat meille mieleiset kappaleet toivat tanssin ilon sisimpään. Erilaisten tanssi-iltojen viikonloppu alkoi näin levollisesti.