Tykkimäki ja Souvarit

Julia
2005-05-08 3:43

Souvari-tanssit takana ja olo ei ole läheskään samanlainen kuin edellisen illan Agentsien jälkeen. Tuntuu jotenkin lattealta.

Tanssijoita oli runsaasti, mutta fanijoukkoa edessä vain pieni ryhmä. Tanssiväki ei liene ollut tavanomaista, sillä vanhempia pariskuntia näytti olevan paikalla ja ilmeisesti muitakin harvemmin käyviä. Tanssilattialla oli välillä suloinen sekamelska. Kaakonkulman nuorempaa väkeä oli runsaasti ja tuttuja pinssiläisiä. Krouvin lavalla olleita oli myös tullut kuuntelemaan toista erikoisorkesteria tai oikea syy ehkä sama kuin minulla: lähiseudulla ei ollut muualla tansseja (paitsi Säänjärven lava, joka olisi saattanut olla varteenotettava vaihtoehto).

Illan aikana esitettiin muutamia vanhoja ja hyviä kappaleita, mutta kun nyt mietin, mitä oikein soittivat muutoin, niin en muista. Mitä lienee tapahtunut kappalevalinnoille ja musiikillisesti ne eivät koskettaneet minua. Kun muistan kevättalven Riemuliiteri-illan, silloin lavalla oli se entinen hyvä orkesteri. Ehkä he kotikonnuillaan ovat aitoja entisiä souvareita.

Polkat olivat liian nopeat. Piti todella keskittyä, että pysyi tahdissa. Alle viidenkymmenen oleva normaalipulssini sykki vielä tiuhaan seuraavankin kappaleen aikana. Tanssinautintoa ei voi sanoa olleen. Kuultiinhan erilaisia tanssikappaleita ja tanssiakin sai mitä jaksoi, kun kasvoja piti kuivata välillä. Sisäilma oli kuuman kosteaa. Johtuiko väkimäärästä vai vuodenajasta, kun ulkona oli viileää ja sisällä lämmintä väen paljoudessa ja isot ovet olivat auki.

Tykkimäen tanssipalatsi on kaunis. Tanssilattia pyöreä, lattia mäntyparkettia, jossa hyvä luisto, isot ikkunat ilta-aurinkoon ja ulkokuisti. Tanssisalin katto on korkealla ja luulisi ilman riittävän. Ilmastointia ei liene, koska pian ikkunat olivat huurussa ja me tanssijat enemmän tai vähemmin märkiä. Otsa hiessä, paidat ja puserot märkinä olivat useammalla. Vähemmällä kosteudella on yleensä selvinnyt tanssipaikoilla. Vettä oli tarjolla maksutta ja kertakäyttömukeille kertyi varmaan hintaa.

Tanssiliikuntaa tuli illan aikana, mutta tanssin ilo ei ollut runsaimmillaan. Kai se näin pitää välillä ollakin, niin osaa arvostaa tavallista tanssi-iltaa, jossa soittaa tavallinen tanssiorkesteri tavallisia tanssikappaleita.