Kivistön työväentalolla 24.1.2010

Mikähän minut sai lähtemään tansseihin ja en tiennyt edes, kuka on esiintymässä. Kivistön työväentalokin on jäänyt vähemmälle menopaikoissani. Mutta enköhän ala elää päivien pidetessä.

Tanssit alkavat tässä talossa sunnuntai-iltaisin kello 17 ja kestävät suunnilleen puoli kymmeneen illalla. Tanssiväkeä oli nyt ehkä puolet siitä mitä siellä parhaimmillaan on. Johtui varmaan osin pakkasesta ja ehkä myös tuntemattomasta esiintyjästä.

Maija Muikun nimen olen kuullut aiemmin, mutta ei vieläkään ole palannut mieleeni missä yhteydessä. Hän lauloi ja soitti koskettimia. Rumpali ja kitaristi olivat paikalla. Minua kyllä häiritsi konemusiikki ja kappaleiden pikalopetus. Mutta siitä huolimatta illasta kehkeytyi poikkeuksellisen mukava ilta. Toipilasoloni tiimoilta istuin herkästi penkkiin, mutta paljon olin tanssimassakin.

Maija Muikku sitten yllätti kolmesti. Beritin humpan Armaani on kuin huhtikuu ensi sävelet erotan missä vain, vaikka nyt olisi mikä koneellinen tausta. Kiitin solistia kappaleesta ja hän kertoi, ettei hänellä ole välisoittojen nuotteja. Hetken ajattelin, että kun minä ne olen joskus saanut haltuuni, voisin antaa ne hänelle. Onneksi en toteuttanut älynväläystäni. Kyllä kappale sujui riittävän hyvin hänenkin nuoteillaan. Sitten tuli entisen kotisuomen vesistä kappale, Saimaanrannan laulu. Ei ollut huono kolmas yllätyskään tai oikeastaan se oli hieno esitys. Tamara Lundin ja Rami Sarmaston kappale Sinun omasi.Tässä kirjoitukseni ajan kuuntelen YouTubesta Tamara Lundin toisiakin kappaleita. Entisaikojen joissakin laulajissa on sellaista, mitä nykyaikana ei saavuteta.

Tanssin tänä iltana useita miellyttävästi vietyjä kappaleita kuten tuon Sinun omasi sylitanssina. Saman herran kanssa myös kaksi muuta kappaleparia, joista toiset olivat tangot. Miten tänä iltana olikin paikalla ja sattui kohdalleni tanssijoita, joiden kanssa tanssiminen oli sitä mitä tanssiminen parhaimmillaan on.

Alkuillasta jo sykäytti oikein mukavasti viety chachaa. En ehkä ole tanssinutkaan sitä ko. herran kanssa aiemmin. Muuta olemme tanssineet ja pidän hänen tanssityylistään.  Kahdet jenkkaparit tanssin, vaikka olin ajatellut jättää kaiken hyppimisen tulevaisuuteen. Mutta kevyessä viennissä ei tullut ongelmia ja oli itse asiassa hyvin hauskaa. Polkkaa ja masurkkaa en kuullut koko iltana.

Tavallisia valsseja soitettiin useampia, joihin osallistuin ja yhdet hitaat valssit, jotka herra vei hyvin. Paikalla oli myös muualla tansseissa tapaamani herra, joka vie foksin reippaasti. Kahdet muutkin kappaleet sujuivat mukavasti hänen  kanssaan. Enää harvoin sellaiseen foksin vientiin pääsen osalliseksi. Fuskaaminen kun on tullut jäädäkseen, vaikka olisi kuinka hyvä oikea foksi.

Mutta humppaa vie eräs herra kyllä niin ilmavasti, että odotan joka kerta, että saisin tanssia hänen kanssaan. Ja sainkin tällä kertaa. Sen edellä tanssin herran kanssa, jonka kanssa edellisestä kerrasta on vuosia. Tangon vienti oli vain entisestään parantunut.

Kyllähän kädenalitanssijoita on illan aikana olipa tanssipaikalla nuorempia tai varttuneempia tai molempia paikalla. Itselle fusku ei niin paljoa merkitse, mutta chachaa ja jive ja etenevä bugg olisivat mieleisiä, jos on sen lajin tanssijoita paikalla ja sattuvat hakemaan.

Olinpa unohtaa, että solisti lauloi vielä yhden kappaleen, jota en tanssipaikoilla ole kuullut. Olen kuullut kyllä muualla. “Tämä venheeni ei ole linnunluust, kaaripuut on taivutettu tammipuust…” Kivistön tanssi-ilta oli kaikkiaan erityinen. Miinusta oli, ettei polkkaa ja masurkkaa soitettu ja se taustalla ollut konemusiikki. Välillä laulu ja musiikki eivät ihan sointuneet, mutta ne olivat vain hetkiä. Kyllä Maija Muikkua voi ihan hyvin mennä katsomaan ja tanssimaankin. Hän näyttäisi esiintyvän maaliskuulla Peurungassa.