Varjokuvan tähden...

....matkasin Paville ja yllätys oli korkeaksi huomaamani tanssiväen keski-ikä, paljon pariskuntia ja naisia enemmän kuin miehiä. Pari kertaa perjantain ja kerran keskiviikon tansseissa käyneenä ei voi verrata iltoja.

Mutta, Varjokuvan tyylikkäät miehet ovat silmänruokaa ja heidän musiikkiaan kuuntelee mielihyvin penkissäkin, sillä seinäruusun osa lankesi välillä. Rumpali Kyöstille, taas kerran, kiitos tauolla tanssitusta tangosta.

Muutama pinssituttu näytti olevan kotilavallaan ja joku jopa huomasi ruusumaisen oloni penkissä. Ei sillä muutama vieraskin haki, mutta kaiken kaikkiaan iloista tanssitunnelmaa ei syntynyt. Ei edes sykähdyttävistä tangoista, jotka vietiin oppien mukaan ja oikeatahtisena soitetusta masurkasta, jossa polkkaosuudella jäi lähes ilmaan...

Lämmöllä muistan kahta edellistä iltaa, Kuikan ja Syvälahden lavoilla. Ilo oli tavata pohjoisen matkaaja, jolle toivon jääneen yhtä hyvän mielen kuin itselleni.

Kuikan lavalla esiintyi Federal, jonka musiikki oli tanssittavaa eikä esitetty liian äänekkäästi. Solistin Maarit Peltoniemen esitys oli toista maata ja orkesteria kuuntelisi mieluummin ilman häntä.

Syvälahden lavalla Rosso/Tarja Lunnas ja Taivaanrannan maalarit plus Teemu olivat parhaimmillaan. Siinä mietti onko toinen toistaan parempi, kun vuoronperään esiintyivät ja maalareiden puolelle vaaka painui. Kuikan lava on pienehkö lava Jyväskylän yläpuolella, jossa käy tanssitaitoista väkeä ja samoin on Syvälahden lava, joka aikaisemmin mainosti itseään nuorten sinkkujen kohtaamispaikkana.

Lavaesiintyjän pukeutumisestakin on ollut keskustelua palstalla. Tarja Lunnaksella oli tosi tyylikäs oranssiin vivahtava pitkähkö asu, joka sopi hänelle hyvin ja olisi kelvannut vaikka TV-ruutuun. Sen sijaan Riutanharjun emännän puvusta olen samaa mieltä Valssimiehen kanssa. Ne ovat toisia paikkoja kuin lava plus kaikelle kansalle esitettävä ohjelma, jossa lähes yläosattomassa esiinnytään. Kieltämättä kyseinen esiintyjä on sitä silmänruokaa, mutta paikka ja tilaisuus ei ollut oikea.

Onneksi tämä palsta on "joka miehen oikeuteen" perustuva eli mielipiteitä voi esittää itsekukin. Ja makuja riittää....sallittakoon ne jokaiselle.