Pekkaniskan Pojat ja Finkut Pistohiekan lavalla 14.6.2007

Rappiolla on hyvä olla…..niin päätti Finlanders tanssi-illan Pistohiekan lavalla. Kuulinkin sen ensi kerran heiltä. Ei pahempi laulu. Sopii kesätunnelmaan ja pitäähän huumoria olla.

Sää ei tosin suosinut iltaa missään vaiheessa. Satoi kun menin, samaa perillä ja koko paluumatkakin. Tanssiväkeä oli kuitenkin saapunut paikalle ja ikävää oli, etteivät ensikertalaiset saaneet nähdä kaunista ympäristöä veden äärellä. Monta kertaa sitä olen saanut ihailla lavan kaiteen ääressä tai pihamaalla.

Mukava tällä lavalla on ollut käydä. Tuttuja ovat tanssien järjestäjät, järjestysmiehet, lipunmyyjät ja kahvion ja makkaranmyynnin väki. Ystävällistä porukkaa kaikki. Lattian luistostakin kantoivat huolta. Märkine kenkinemme kun lähes kaikki sisälle menimme. Luisto oli kuitenkin kohtuullinen ja parani illan mittaan. Lattian pinta on hieman epätasainen, mutta vanhahan lava on, joten se kuulukoon asiaan. Tunnelma korvaa pienet puutteet.

Tuttuja ja tuntemattomia oli tanssiväki. Oli kaukaakin tulleita, ihan lavaakin katsomaan tuli eräs pariskunta. Musiikista en tarvitse paljon kertoa. Sehän on kummaltakin orkesterilta parasta a-luokkaa. Finkuilla on oma tyylinsä ja Pekkaniskan Pojilla omansa. Hyvin täydensivät toisiaan. Kaikkia tanssilajeja saimme kuulla ja lähes kaikkia niitä tanssinkin. Herroilla oli taitoja kaikkeen ja illan sadepisarahelmiä olivat mieleiset tangot ja hitaat valssit.

Tanssiystävä Elisa kirjoitteli joskus, että tanssipaikalla on välillä Elisa-hakuja eli nimimerkin takia haetaan. Sama tulee minullekin mieleeni. Joskin tutut hakevat kai minua itseänikin ja vähänhän tanssipaikoilla on tanssinetin ihmisiä. Kun nikkirumbani alkoi soida ja minua haki ulkonäöltä tuttu herra, joka harvemmin on hakenut minua muutoin, niin sisälläni hymyilin ja kai uloskin päin. Tällainenkin ilo on nikistäni. Ko. rumban toivonkin saavani tanssia, sillä siinä on hyvä rytmi ja PNP:n Matti-Sakarin äänessä on lämpö.

Tällaisella kesälavalla on oma tunnelmansa ja sieltä on kaukana suurkeskusten tansseissa oleva ulkopuolisuuden tunne. Jopa molempien orkesterien soittajista jotkut olivat tanssilattialla. Onhan heillä taitoa myös tanssimiseen. Vielä on kesää jäljellä ja Pistohiekan lavakin saa aurinkoisia iltoja osakseen. Tervetuloa ihmiset näkemään  ja kokemaan Suomen kesää ja tanssilava tunnelmaa parhaimmillaan.