02.07.2010 Virtain Hiekkarannalla Helmenkalastajat, Saija Tuupanen ja Tornados Orkesteri 

Mukavasti pääsen lähtemään kotipihasta Virroille. Ei tarvitse ajella asutuskeskuksissa, risteyksissä tai liikennevaloissa. Voin olla omissa ajatuksissani. Maantie on hyväpäällysteinen eikä juuri kummempaa liikennettä eli omalla vauhdilla saan ajella. Ajatukseni ovat tässä kesässä, joka on tuonut kaikenlaista muutosta elämääni. Tansseissa käynti on virkistys, jos vaikka tanssimiset välillä jäävät vähiin. Mutta nyt ainakin molemmat orkesterit soittavat juuri minulle sopivaa tanssimusiikkia ja vieläpä hyvin. Kelpaa minun kuunnella, jos ei muuta.

Tanssipaikka on keväällä uudelleen käyttöön otettu ja kunnostettu lava ja on yksi kauneimpia rantalavoja, minkä tiedän. Väkeä ei perjantai-illaksi kertynyt runsaasti, mutta tanssit niistä tulivat, joskin ennakkoaavistukseni osittain toteutui. Osin ihan omasta syystä, kun en edes naistenhaulla jaksanut olla aktiivinen hakija. Kovasti harmitti, kun Saijan upeiden tangojen jälkeen tuli hidas valssi ja naistenhaulla olen auttamattoman hidas. Aiemmin Tornadoksen Kain laulaman hitaan valssin Sieluni soitto sen sijaan tanssin musiikin ja tanssin hallitsevan herran kanssa. Illan tanssisaldo ei ollut suuren suuri, kun ikävänä ihmisenä haluan vain tanssia tanssilattialla enkä olla taluteltavana.

Mutta ne soitot. Tangokuningatar 2003, Saija Tuupanen on kestosuosikkini ollut monta vuotta. Kaunis nuori nainen, kaunis ääni ja sydämellinen esiintyminen. Eikä hän ole unohtanut laulaa tangoja, mitkä ovat monelta Seinäjoen kuninkaallisilta jääneet. Hänen orkesterinsa Tornados on myös hyvä. Oikea tanssiorkesteri se on.

Helmenkalastajien soittokunta kokonaisuudessaan on kuin helminauha. Upeita esiintyjiä kaikki tyyni ja laulut ja soitot ovat parasta a-luokkaa ja niin tanssittavan hyvä on heidän ohjelmistonsa. Onhan tämä orkesteri valittu vuoden 2008 Viihdyttäjä-orkesteriksi. Orkesterien tähden olisin mielelläni ollut loppuun saakka, mutta nyt katsoin ennen puolta yötä parhaaksi lähteä kotimatkalle. Seuraavan kerran Helmarien tansseihin en ota mukaani mörrimöykkyäOtsan rypistys