Kallioniemessä 20.8.2004

Päivällä koivun latvoja taivutellut tuuli oli tyyntynyt illaksi ja peilityyni vesi kuvasti pintaansa auringonlaskun värjäämät pilvihattarat. Näkymä oli kaunis tanssilavan ikkunasta katselemalla. Sen ennätti tanssiessakin huomata.

Alkuilta näytti rauhallisen hiljaiselta. Tanssiseuran perustavassa kokouksessakin oli ollut yli viisikymmentä henkeä. Osa oli kai lähtenyt kotiin, sillä alkuvalsseilla ei ollut montakaan paria. Siitä ilta kuitenkin parani ja väkeä oli ollut loppujen lopuksi 300 vai 400 henkeä. Tanssijoillehan väljyys oli juhlaa ja juhlan tuntua lisäsi Lumipallo-orkesteri, jonka esiintymistä voi sanoa kiitettäväksi. Herrat ovat mirrit kaulassa ja puvuissaan hyvin edustavan näköisiä ja tyylikkäitä. Heissä ei näy esiintymisväsymys, sillä hymyä riitti tanssijoille. Eniten kuitenkin esiintymisen iloa näkyi tangokuninkaan kasvoilta. Siinä on nuori mies, joka osaa ottaa yleisönsä...ja varsinkin meidät äiti-ihmiset... Ja lauluääni on sopiva tangokuninkaalliselle. Ihan pienenä etikettivirheenä voisi sanoa esitetyt eri lattarikappaleet pareina. Mutta ei sekään loppujen lopuksi haittaa.

Tällä kertaa lähes kaikki olivat tanssimassa. Istumassa ei ollut kuin muutama nainen ja joku herra seisomassa. Naisia oli tietysti vähän enemmän kuin miehiä. Kaakon pinssin haltijoita oli aika paljon ja meitä muualtakin muutamia eli illassa oli hyvänä puolena tanssiseuran perustaminen, tuttujen tapaaminen ja mukavat tanssit.

Pulmu, uskoin tavanneeni sinut aikaisemmin, mutta nyt ainakin läheltä! Hyvä kun esittäydyit. Kiitos juttuseurasta tutut ja tuntemattomatkin naiset, joiden kanssa ennätti jonkun sanan vaihtaa. Muuten, oli aivan eri tunnelma kuin esimerkiksi Pavin naisrivistössä. Kyllä karjalais/savolaisihmiset ovat 'oikeita ihmisiä'...

Olen kyllä ihan ällikällä lyöty; kaikki kansalliset tanssit sain tanssia samana iltana ja polkat ja jenkat kahteen kertaan ja kiitos Ällikkämiehelle. Se Kouvolan masurkka täytyy harjoitella, kun kerran sovitus on tehty vaikeamman päälle ja ihan yksyhteen ei mene askellus oikeaoppisesti. Sori, kun jalat menivät siinä solmuun välillä.

Meitä naisia kyllä hemmoteltiin pinssimiesten osalta. Niin Mutu, E.Tuomas kuin naapurikaupungin muutama pinssillinen herra hakivat kaikkia naisia. Ei sovi unohtaa Makea (ei pinssiä), Aria, jonka pyöritys pani pään ihan sekaisin (tanssin ilosta) ja lavojen toista ilopilleriä (ei Ilopilleri), jonka vientiaskeleet ja otteet ovat joka kerta arvoitus ja siksi haastavat. Eli tanssit olivat välillä naurettavan hauskat ja se näkyi varmaan naamasta. Kaikkien herrojen vientitaito oli hyvä, joten tanssiminenkin tuntui hyvälle.

Taitaa muuten palstan älyköistä muutama viettää samaan seutuun syntymäpäiviään. Joten 4711, onnellista syntymäpäivää! Älä vielä hyppää tuntemattomaan...