27.11.2012 Tapiolan iltapäivätanssit 

Nämä ovat iltapäivätanssit, jonka asiakaspohjana on varttunut väki. Musiikista vastasivat Kyläpelimannit solistinaan Hannu Wacklin, joka taisi myös soiton. 

Kun minulla oli aikaa, niin suuntasin kulkuni paikalle. Olen yhden kerran käynyt aiemmin jollain lomaviikolla ja nyt vain varmistui, että oma on porukkansa, joka siellä käy. Oma siinä mielessä, että kaikki vaikuttivat olevan tuttuja keskenään ja tanssimiset sujuivat kovinkin perinteisin askelin. Monella oli ikää, mutta ei se näyttänyt haittaavan menoa lattialla. Kukin tyylillään. Iloiset ilmeet olivat lähes kaikilla. Heille iltapäivä on yhteinen hetki, tavata toisiaan ja viettää aikaa, jota työelämä ei häiritse.

Orkesteri ja solisti esittivät hyvää tanssimusiikkia. Haitari soi koko ajan. Läskibasson ääni kuului välillä. Kitarakin oli ja tietysti rumpali tahditteli soittoja. Solistilla oli kaksi saksofonia, tenori ja altto. Solistin ääni oli myös hyvä.

Esitetyissä kappaleissa oli monta ikivihreää ja muutenkin kauniita kappaleita kuten Angelique - Oi, kuinka kaunis oletkaan ja tietysti yksi kauneimpia hitaita valsseja Lumous (Fascination). Valssi operetista Mustalaisruhtinatar on joka kerta kuultuna upea ja niin oli tämänkertainenkin esitys. Vaatisi vain tilaa tanssia ja hyvän viejän.

Tanssilajeja oli kyllä muutakin kuin valssia ja foksia, joskin niitä oli kyllä runsaasti. Saunasamba oli mukavasti soitettu ja chachaat sekä rumbamaiset kappaleet. Humppaa esitettiin tietysti. Se laji on ollut kautta aikojen suosittu tanssilaji. Polkat ja jenkat kuuluivat ohjelmistoon. Polkalla ei ollut monta paria. Sen lajin aika on varmaan mennyt jo ohi useilta tanssijoilta. Taukomusiikki oli myös minulle mieleinen. Vanhoja hyviä kappaleita ja Reijo Taipaleen äänen kun kuulen, niin mielihyvää siitä jää jälkeen.

En tainnut oikein kuulua joukkoon, joten tyynenä istuin ja kuuntelin. Naisille oli yksi tuntia hakuaikaa ja miehille 2,5 tuntia. En osannut hakea ketään ja yksi paikalla ollut tuttu herra haki ja oli naistentunnin aikana välillä lähettyvilläni, jotta pääsimme tanssimaan mieleisiä tanssilajejamme. Yhdeksän kappaleparin ajan olin tanssimassa, joten liikuntaa siinäkin tuli hiihtokelejä odotellessa.