17.07.2010 Savion lavalla 

Näyttää tieni vievän usein samaan paikkaan, mutta en muista koska olisin mennyt tanssimaan muusta syystä kuin orkesterin. Tai ehkä joskus. Eräs tanssilavan pitäjä sanoi, ettei voi ottaa heitä soittamaan, kun heitä ei tunneta tällä leveyspiirillä. Hän ei kyllä tunne Markus Sextetin tämän hetkistä tasoa, ei musiikkia eikä heidän persoonallista esiintymistään. Ei tiedä sitä, että orkesterissa osataan laulaa suomenkielen lisäksi englanniksi, italiaksi ja ranskaksi. Efe sen tekee. Ja ääntääkin upeasti näitä kieliä, synnyinlahjanaan. Riku esittää myös synnyinkielellään kauniin kappaleen, jonka nimen jo taas kerran unohdin, mutta jota joka kerta odotan. Markus laulaa myös edelleen ja spiikkailee yhdessä Efen kanssa. He ovat mitä monipuolisin tanssiorkesteri eikä mikään tusinaorkesteri, jota tanssiväki ei tuntisi.

 

Tanssi-ilta on aina hauska, kun he ovat lavalla. Kappaleiden väliset juonnot joku voi kokea turhiksi, mutta minusta on mukava arvailla mitä nyt tulee. Ei heidän tanssi-illoissaan tule mököttelystä mitäänSilmänisku Toisinaan kun satun jumiutumaan  takapenkkiin aatoksineni.

Lauantai-ilta tuo hieman erilaista väkeä lavalle kuin mitä viikolla käy. Tungoksenpoikaakin välillä syntyy, vaikka tanssitila on riittävä. Paikalla oli paljon tuntematonta joukkoa, mutta aina tansseissa on tuttujakin. Niinpä tanssiminen oli taas ihan itseä tyydyttävää kaikkine lajeineen ja välillä oikein hyvässä viennissäkin. Mistähän mieleeni tuli kotimatkalla laulu - Kesäyö, meitä ympäröi, kesä yö… Kenenhän kappale se olikaan…