18.07.2012 Kuikan lavalla

Keskiviikon naistentanssit jatkuvat keskikesän ajan Kuikan lavalla. Eija Kantola ja Omega-orkesteri oli vuorossa tänä iltana. Hyviä orkestereita tänne on hankittu. Väkeäkin käy lomakautena ja muulloinkin myös pitempien matkojen päästä. Siinä mielessä on mukava olla läsnä, kun saattaa päästä tanssimaan harvemmin tapaamiensa tanssituttujen kanssa.

Tällä kertaa olin naapurin kyydissä, joten lähtö ja paluu toimii kuskin mukaan. Orkesteri ei ollut vielä aloittanut, kun savuimme perille. Levyt olivat soimassa. Korvani erottivat tutun tangon Tangox. Omegan rumpali Esan instrumentaalilevyllä oleva tango Tangox oli soimassa. Puolikkaalle tangoparille hain kyllä heti vielä tanssimatonta herraa. Liekö hänkin tullut myöhässä.

Tässä tangossa on argentiinalaisia piirteitä ja se on yhtä taidolla tehty kuin kaikki muutkin kappaleet Esan levyllä. Aitona esityksenä se on hieno kuulla ja tanssiakin ja on yksi parhaita tangoja. Olen sitä vuosien aikana saanutkin tanssia hyvien tangoherrojen kanssa, joita takavuosina Kaakonkulmalle oli siunaantunut useita. Ne ajat ohi ja voin vain kaiholla muistella niitä tangon kulta-aikoja.

Mutta oli tänäkin iltana muutama onnellinen hetki. Eräs tuttu tanssiherra oli onneksi paikalla ja kahdet kappaleparit pääsin hänen kanssaan lattialle. Naisiahan oli taas hyvin runsaasti ja se hakurynnäkkö latistaa minut. Polkat olivat mukavat myös toisen tutun herran kanssa. Samoin jenkat harvemmin tapaamani herran kanssa. Persoonallisesti kaikkea vievä itseni kokoinen herra oli yksi tanssittajistani. Hauskaa hänen kanssaan on tanssia lajia kuin lajia.

Paikan isännän olen saanut silloin tällöin mukaan tanssilattialle. Siinä on mies, jolla on tanssipaikan pitämisen taidon lisäksi tanssitaito hallussa. Hän hallitsee askeleet ja on ryhdikäs sekä käsiotteet niin kuin ne pitää ollakin. Ilo on tanssia hänen kanssaan. Nyt taisi olla tanssimme Esan käsialaa oleva hidas valssi Dreamie.

Olikohan illan alussa ollut tavallinen valssi Lisbeth, joka olikin aikanaan omistettu heidän silloiselle kosketinsoittaja/haitaristilleen Anna-Liisa Väkeväiselle. Tauoilla taisi soida muitakin Dreamie-levyn kappaleita. Eivät illan tanssimani kappaleet olleet runsaita. Omia valintoja lähes kaikki. Musiikki pelastaa usein tanssi-iltani.