04.09.2011 Kivistöllä

Täysin tuntematon oli illan orkesteri tai käyttävät itsestään Tonika-yhtye-nimeä. Lavalla oli solisti Taru, basisti, rumpali ja haitaristi. Eipä siinä muuta tarvita, kun tanssimusiikki alkaa soida.

Ihan alkuun en joutunut tanssipaikalle. Taisin seurustella puhelimessa…  Tarkoitus ei oikeastaan ollut lähteä näihin illansuun menoihin, mutta jotenkin vain on tullut tavaksi. Väkeä ei ollut mitenkään runsaasti paikalla ja se näytti melkein yhtä vieraalle kuin esiintyjätkin. Vakituinen paikan väki oli osin jättäytynyt pois tänä iltana.

Muutama kappale oli jo ehtinyt kuulua. Neljä herraa haki tanssimaan ensimmäisen tunnin aikana. Tuttuja oli kaksi ja kaksi tuntematonta. Seuranneella naistentunnilla hain viittä herraa. Harkitusti ja rauhassa. Jos printtilähdön tekisin “kuopistani”, onnistuisi ehkä useampi haku. Tosin joitain tuttuja voi hakea, vaikkei tiedä mitä soitetaan.

Illan mukavimmat tanssit olivat kahden tutun pariskunnan herran kanssa ja yhden aivan vieraan herran. Hän näytti tangomieheltä ja hain häntä. Kaakonkulmalta hän oli. Kumma kun en ollut tavannut häntä aiemmin, kun paljon liikuin ennen Imatra-Lappeenranta suunnalla. Kohteliaana herrana hän haki takaisin - tangolle. Sen jälkeen lähdin kotiin, sillä en halunnut särkeä tangon tunnelmaa jäämällä kenties mihin tahansa vientiin. Tanssiaika jäi lyhyeksi, vain kahdeksi tunniksi, mutta riittäväksi näissä tansseissa.