05.11.2011 Revontulessa

Mistä alkaisin? Vieläkin lämmin, hyvä olo illasta. Kyllähän Voimaorkesteri kohti lumoavaa yötä hurahti ohi pohjoiseen esiintymään. Sinneköhän minäkin ellei Varjokuva olisi ollut lähellä. Revontulen edellisestä käynnistä on jokin aika.

Levymusiikki alkoi kello yhdeksän ja orkesteri aloitti varttia vaille kymmenen. Se on tätä ravintolaesiintymisaikaa  Ei tosin orkesterista kiinni. Eipä siinä mitään. Levymusiikki on taattua hyvää, äänentoistolaitteiden hoitajan laatimaa musiikkia.

Levymusiikin aikana väkeä tupsahti sisään ja näytti olevan pääosin tanssivaa. Lattia täyttyi jo siinä vaiheessa. Talonväki oli suunnitellut uusiksi tanssialueen ja nostanut kaksi isoa pöytää naistenhakualueen paikalle. Ei se iso ole ollut muutenkaan ja käytännössä koko hakualue kaikkineen on susi. Väki tungeksii siinä tanssisalin ja ravintolan yhdistävällä aukolla ja siitä läpi kulkee ihmiset salin toisella seinustalla oleviin pöytiin, tanssimaan, WC-tiloihin ja ison salin puolelle.

Niinpä illan aluksi istuin tutun naisen kanssa toisessa niistä isoista pöydistä ja saimme siihen ihan hyväksi ajaksi soitto-laulumiehen. Mukava oli juttuhetki. Minun maailmani paranee samanhenkisen ihmisen kanssa, jota myös ymmärrän.

Illan orkesterimusiikki oli tarkkailuni alla. Toinen oli kerta, kun olin läsnä nelimiehisen joukon esiintyessä. Hyvin ovat osanneet paikata Jarin paikan. On siinä tarvinnut varmaan tehdä kovasti töitä, että musiikki soljuu hyvin. Ja sitä se teki. Vielä parempi kuin edellinen kerta Martin Kievarissa. Uudenlaista sisältöäkin oli tullut kappalevalintoihin. Äänentoisto oli kohdallaan, niin kuin se on aina ollut, kun Hande on laitteiden kanssa.

Tanssilajeja soitettiin kaikkea paitsi masurkkaa en kuullut. Hyvät salsat Hande soitti levyltä. En minä päässyt polkille, jos monta muutakin hyvää lajia jäi tanssimatta. Jotenkin olo oli edellisen illan jäljiltä sellainen, etten siihen ahtaaseen naistenhakujoukkoon halunnut kuin hieman aikaa alussa. Vuorotunnit on täälläkin hakijoille. Muutamia kappaleita illan aikana tanssin, hieman yli kymmenen paria. Eniten iloa toi oma, tarkka hakuni tangolle. Se oli tanssia ja tangoa. Viejä kuului herroihin, joiden ryhtiä, liikkuvuutta ja vartalon sekä käsienkäyttöä ihailen. Oppinsa oli saanut muun kuin lavatanssin puolella.

Mutta tanssinko yleensä vai en. Jotenkin on oloni musiikin lumoissa. Orkesterin kappaleet olivat kaikki niin hyviä, etten omaan tilaani kiinnittänyt juuri huomiotani paitsi muutamien kappaleiden kohdalla. Ne polkat olivat sellaiset, että jalat notkuivat allani. Jotkut tangot piti ajatella vain tunnetilana. Varjokuvan musiikki saa minun sieluntilani levolliseksi. Kappaleet Kaksi kitaraa, Surujen kitara, Olet kaikki ja illan lopulla Mä haluan sun olivat kappaleet, jotka olivat Varjokuvalle kuin tehtyjä. Niissä oli kaikki kohdallaan.  Nyt sentään kotimatkalla syntyi lauluni. Sen sai aikaan kauniit sanat kappaleessa Olet kaikki.