16.8.2010 Keurusselän tansseissa

 

Maanantai on harvinaisempi tanssipäivä minulle, mutta nyt toivoin pääseväni Keurusselän tansseihin. Autoni oli huollossa, mutta sain kyydin tutun autossa. Mielenkiintoista oli nähdä, miten ilta sujuu. No, minulla ei ollut hätää. Riittää kun näen lavalla komean mieskaartin ja se on siinäHymy Pekkaniskan Poikien musiikki kyllä tuo tanssitunnelman.

Väkeähän oli paikalla, lomakuukausi menossa ja Keurusselkä tarjoaa mitä kauneimmat puitteet loman vietolle. Tosin ei tämä mikään tavallinen tanssipaikka ole. Lomakeskuksen yksi palvelumuodoista ovat tanssi-illat. Hyviä esiintyjiä on listalla.

Tanssitila on syvennyksessä, jossa yhdellä reunalla on orkesterilava ja toisaalla kuistille sekä järvelle avautuva näköala. Vastakkaisella puolella on pöytiä ja ravintolapalvelut. Talossa on iso ruoka/oleskelusali, jonka kupeessa on myös tanssipaikka ja välillä siinäkin on ollut tansseja, kun siinä on myös orkesterilava.

Kaikki orkesterin kappaleet ovat hyvin tanssittavia ja kun lavalta riittää iloisia hymyjä, moikkailuja kaikelle kansalle, niin eipä muuta tanssi-illassa tarvita. Niin, tietysti, joku tanssitaitoinen herra. Heitä olikin omiksi tarpeiksiSilmänisku

Tanssilajeista mieleen jäivät polkat. Tuntematon herra haki vierestäni puolta nuorempaa neitokaista. Kauniisti puettu hän oli, ellei ihan laukku käsipuolessa. Minun silmäni näkivät, ettei hän varsinainen tanssidaami ollut. Sen hakijakin sai todeta, vaikka haettavan ulkonäkö oli varmaan kutsuva. Neito ilmeisesti totesi, ettei osaa ja herra kumarsi minulle. Sinänsä fiksu hakutapa hakea vierestä eikä kävellä pois.

Polkat sujuivat mainiosti ja herra pyysi seuraavaakin tanssia. Myöhemmin tanssimme useammankin kerran. Illan tanssitaitoisin herra oli vanha/nuori tuttuni ja hänen kanssaan tanssiaskeleet ovat sujuneet hyvin vuosia useissa lajeissa.

Kaakonkulman tansseissa ennen tapaamani herra oli kotiseudullaan käymässä ja hyvä oli vientinsä. Kahdet parit hänen kanssaan sujui. Muutamia muitakin herroja oli hyvin tanssivia, joten iltakin tuntui onnistuneelta.

Hyvä oli päästä hetkeksi lähelle yhtä soittomiestäkin lattialla, jos toistenkin halaustervehdykset ja juttuhetket tauoilla tuntuivat hyviltä. Niin, minun lempikappaleitani aina välillä kuulen. Hidas valssi On syömmesi jäätä, Suomen paras jazzhumppa Armaani on kuin huhtikuu ja kaunis rumba Muistojeni Julia. Ne kun sain tanssia ja tanssin lomassa katsoa orkesterin esityksiä, niin kauniit muistot illasta jäi.