06.07.2011 Kuikan lavalla

Minä alan oppia näihin naistentanssien iltoihin. Kun lava on lähellä ja ei kovin suuri, on kaikki helpompaa kuin jollain isolla lavalla. Ja pääseehän sitä pois ja pian kotiin, jos siltä tuntuu. Sitä paitsi keskiviikkotansseissa tanssiseuran kortilla saa hyvän alennuksen lipun hintaan.

Varjokuva esitti taas kerran hyvät kappaleet. Ei ole heillä kahta samanlaista iltaa peräkkäin musiikin puolesta ja kyllä heillä riittää esitettäviä kappaleita. Myös taukomusiikki on minulle ollut pitkään hyvin mieleistä. Nappulakoneenhoitajalla oli kaveri mukana, jos nyt ei hommaa ollut oppimassa. Mutta taisi olla hyväksi avuksi yhteyksissä esiintyjien ja Handen välillä. Kun se keskilattian pylväs taisi olla hieman näköyhteyden tiellä. On hän tainnut joskus olla fanituotteita kauppaamassakin.

Ilta alkaa minulla nykyisin näissä tansseissa reippailla hauilla. Mitenhän hakuhaluni ovat päässeet valloilleen. Tosin parin tunnin jälkeen huomaan olevani myös kuulolla ja katselulla. Kyllä herroissa oli mistä valita ja nopeuttakin olin kehitellyt pikkuhiljaa. Eri tanssilajeille sain haettua juuri ketä halusin. Niin tangot, humpat, hitaat valssit, rumbat ym. sujuivat hyvissä vienneissä. Paikan isännän merkkipäivän johdosta orkesteri esitti onnittelulaulut ja sainkin myöhemmin tanssia hänen kanssaan hitaat valssit, joista on ollut puhetta jo pitempään.

Uusi tangotuttavuuskin tuli kohdalle ja kahdet tangoparit sain tanssia hänen  kanssaan.  Jo oli tangotaivaan portti hieman raollaan. Sinne on hyvä jatkaa seuraavalla kerralla. Eteläisen maamme urheilukaupungista oleva pitkäaikainen tanssituttu saa minun jalkani täysin solmuun. Usein sattuu kappale, jossa ei perinteisillä askelilla ole mitään virkaa. Siinä minä yritän sitten olla mukana. Sama on tilanne, olipa kumpi tahansa meistä  hakijana.Taisimme tanssia useammat kappaleet illan aikana ja puujaloilleni ei voi kuin hymyillä. Hän on aina yhtä iloinen ja sellaisia pitäisi meidän kaikkien tanssijoiden olla. Meni ne askeleet nyt miten tahansa. Yrittänyttähän ei laiteta…

Tyytyväisenä tanssiliikuntaan ajelin kotiin. Niin, kahdeksan vuotta tuli eilen täyteen Varjokuvan ensi kohtaamisesta. On ollut ilo seurata heidän polkuaan tanssiorkestereiden huipulle.