16.11.2013 Kartano Kievarissa

 

Ei pahempi tanssimatka kilometrien perusteella, 50 km suuntaansa. Ennen vanhaan tuli tehtyä hieman pitempiäkin matkoja;) Kartano Kievarissa oli tehty parannuksia alakerran tiloihin. Kahvio ja juomatarjoilu sekä karaoke olivat saaneet uudet paikat. Oli luotu viihtyvyyttä heille, jotka eivät kipua portaita tanssisaliin. Tosin karaokenurkkauksessa oli tilaa tanssia ja siinä tanssikin muutamia pareja, kun kävin kahvitauolla.

 

Pekkaniskan Pojat saavat väen liikkeelle. Levymusiikkia oli aluksi tunti ja orkesteri aloitti klo 21. Kyllä tanssilattialla ei kovin suuria liikkeitä voinut tehdä ja en kyllä kadehdi herrojen osaa. Vienti ahtaassa vaatii valppautta.

 

Yli kymmenen vuotta olen katsellut, kuunnellut ja iloinnut tämän soittokunnan kanssa. Olen kokenut heidän nousunsa riviorkesterista yhdeksi suosituimmista tanssiorkestereista. He ovat ansainneet asemansa kovalla työllään ja rakkaudellaan musiikkiin. Tanssikappaleet ovat kaikki jalan alle käypiä ja sopivat kaikelle kansalle eikä pelkästään millekään marginaaliryhmälle. Voi sanoa, että paikalla on jos ei ihan vauvasta vaariin, niin ainakin tytöistä äiteihin ja iättömiin herroihin. Sitten me mummot vielä erikseen:)

 

Olihan naisten määrä taas valtaisa, mutta onnistuneita tansseja silti sattui kohdalleni. Heidän hitaat valssinsa ovat kaikki upeita ja nyt esitettiin minulle hyvin mieleiset Sieluni soitto ja On syömmesi jäätä. Hyvältä tuntui tanssia ne ja monia muitakin kappaleita. Fuskua tuli tanssittua useita kappaleita. Eräs herra tuli hakemaan ja kumma kyllä muisti minut lähes 20 vuoden takaa muualta tanssipaikoilta. Minulle hän oli vain harmaa aavistus... Eräs toisenkin herran tapaamisesta oli pitkä aika. Tanssiväkeä oli tullut pitkienkin matkojen päästä. Onnistuin naisten vuorolla hakemaan muutamia herroja ja ihan yhtä vierastakin. Mutta olivat kanssasisaret kyllä hauissaan huomattavasti minua nopeampia...

 

Yhden kappaleen kuuntelin lavan edessä, kauniin rumban. Kappaleen, jota on soitettu minulle jo kymmenen vuotta. Kuulin sen ensi kerran Tallinnan laivalla:) Toinen kappalepari oli levyltä tulleet tangot heti tauon alussa. Sain ne pitkästä aikaa tanssia paikan parhaan tangomiehen kanssa tai soittomies hän oli. Niiden tangojen muistolla elän hyvin pitkään.