19.08.2010 Peurungan tanssit

Auton hakumatkalta huollon jälkeen poikkesin Peurunkaan ja syystä. Paikalla oli tuttu soittokunta Väriloiste, jota olin aikanaan kannustamassa Ylläksellä SMORK-kilpailuissa. Taisin kyllä himpun enemmän kannustaa voittanutta Nelinpeliä, kun osa heistä oli kotikylän soittajia. Ei sillä, voiton olisi voinut saada kumpi tahansa. Niin tasaväkisiä olivat.

 

Niinpä muualla ajeltuani jouduin vasta varttia vaille yhdeksän paikalle ja soittajat tulivat vastaan eteisessä, tauko oli alkanut. Orkesterin jäsenet ovat vaihtuneet sitten Ylläksen jälkeen jossain vaiheessa. Haitarissa, koskettimissa ja laulupuolta hoitaa herra, joka Jaska Mäkysen Nelostiessäkin tuurailee silloin tällöin. Hauskoja yhteensattumia. Tämä herra tanssii aivan upeasti niin kuin Nelostienkin eräs soittaja. Kyllä musiikissa on eri soinnut, kun lavalla on tanssitaitoinen soittaja. Rummuissa on vieraamman tuntuinen herra, joka taisi olla Noiserissakin aikanaan. Bassossa ja laulussa on myös uudempi herra. Loput herrat eli kaksi kappaletta, ovatkin jo kauan soittaneet orkesterissa. Kitaristilla ovat sanat ja sävelet hallussa eli yhtyeen kappaleissa on joitakin hänen sovittamiaan. Ei sillä on hänellä sana hallussa muutenkin. Kitaraa ja banjoakin soittelee nuori herra, tötterötukkaHymy

Paikalla oli vähän tanssijoita, mutta sitä mukavammat tanssit olivat. Illan mittaan muutakin ravintolaväkeä ilmaantui tanssimaan. Eräällä naistutulla oli vieraana kaksi ulkolaista argentiinalaisen tangon harrastajaherraa. Kummankin kanssa jotain muuta kuin tangoa tanssimme, vaikkeivät muut tanssilajit olleet kovin tuttuja heille. Olihan heillä katsomista suomalaisessa tanssikulttuurissa. Tanssituttujen ansiosta ilta oli tanssillinen. Kannatti poiketa kotimatkalla katsomaan Väriloistetta.