Jyväskylän Viihdekeskus 29.11.2008

Viikko meni hieman alikuntoisena. Töiden jälkeen en jaksanut mitään ja yöunet olivat pitkiä. Kuitenkin oli sovittu aiemmin tyttäreni kanssa, että käymme lauantaina Jyväskylän Paviljongin joulumyyjäisissä. Siispä siellä kävimme ja myyjiä oli paljon ja oli tilaakin. Tuttu myyjä oli kauppaamassa kynttilöitä ja hunajaa. Valikoima oli molempien osalta laaja. Olisi tehnyt mieli ostaa kaikkia lajeja. Kuitenkin maltoin mieleni ja ostin vain, mitä joululahjoiksi aion antaa ja jotain itsellenikin. Vielä ennätimme käydä Plantagenin isossa myymälässä. Siellä myydään mm. hyvin edullisia kukkia. Niitä pakkasimme sanomalehtiin, että kestävät viilenevän illan ja ennen kuin olen aamuyöstä kotona.

Jyväskylän Viihdekeskuksessa esiintyivät Tommys ja Charles Plogman. Levymusiikkia oli välillä. Aina kun Tommys aloittaa illan soittamisen, minun sisälläni tapahtuu jotain, jotain hyvää, sielu lepää ja nauttii. Aluksi väkeä ei ollut paljon. Kahden porukan pikkujoulut olivat lopuillaan. Kun Plogman aloitti osuutensa sali täyttyi väestä. On se vaan monille tärkeää solisti orkesterissa, vaikka orkesteri saattaa esittää parempaa tanssimusiikkia niin kuin tässäkin tapauksessa. Ei sillä, kyllä Plogmanin kappaleet ovat ihan tanssittavia eikä kaikki ole samaa kädenalitusta. Pidän hänen äänestään ja karismaattisuudestaan.

Orkesteria arvostan sen musikaalisuuden ja monipuolisuuden takia ja erityisesti kantrisaundista useissa tanssilajeissa. Heidän polkkaansa moitti pari tuttuani. Itseäni vain harmitti, etten päässyt polkalle, joka soitettiin naistenhaulla. Minusta se kuulosti ihan tanssittavalta. Enkä ole aiemminkaan, jolloin olen tanssinut heidän soittamiaan polkkia, kokenut niissä mitään outoa rytmiä. Pitänee seuraavan kerran onnistua pääsemään lattialle.

Tanssillinen puoli kohdallani alkoi niin, että levyt olivat soimassa, kun menin sisälle. Valssille en ennättänyt, mutta useat seuraavat kappaleet sain tanssia. Orkesterin aloittaessa paikalla oli useita tanssituttuja ja aika mukavasti haettiin. Eräs harvoin tapaamani herra haki tangolle alkuillasta ja se oli sitä tangon tanssimista, mitä toivon.

Vuorotuntihaku on hyvä ja huono asia. Välillä minusta se on hyvä, kun ennätän hakea ja nyt taas, vaikkei koko vuoroa olisi ollutkaan. Olin armottoman hidas. Miehiä oli tavalliseen tapaan huomattavasti vähemmän kuin naisia. Omat hakuni hieman tyrehtyivät heti alkuunsa, kun cha-chaalle hain herraa, jonka tiesin vievän hyvin. Kävelin kohti ja siihen eteeni pyrähti oikein reippaasti syöksyen innokas daami. Kyllä naiset osaavat olla mukavia, jos osaavat olla itsekkäitäkin. Sitten mietin kannattaako minun hakea ketään. Taisinkin pistäytyä hetkeksi katsomaan ja kuulemaan Elvistä Hiihtomajan puolelle.

Ilta jatkui vuorohauin mukavissa tunnelmissa. Usealle tangolle löytyi hakija. Yhdet hitaat valssit tanssin ja toisetkin taisivat tulla, joita en tanssinut. Sitten solistin osuuden jälkeen Tommys aloitti viimeisen osuutensa hitaalla valssilla. Eräs tuttu herra oli juuri poistunut kai paremmille markkinoille ravintolatansseihin. Puoli neljäänhän ne juhlat jatkuvat, eli hyvin ennättää vielä kokea ravintolatunnelmankin. Arvelin hänelle, että kyllä hidas valssi tulee, mutta kiire hänellä oli. Oikein hyvä valssi se oli kuunnellakin.

Illan ilon hetkiä olivat tangot, jivet, fuskut ja joku bugg-kappale. Sitä lajia väki meni monella tyylillä. Hyvältä tuntuivat sylitanssit, varsinkin kun kaksikin herraa sanoi, että tanssitaan näin, kun olivat juuri menneet jotain häkkyrää. Kyllä paikalla suurin osa väestä oli kovasti innostunut näistä erillään tansseista. Kun ihmettelin, miksi ne ovat niin suosiossa ja onko niin, ettei moni edes osaa oikeaa foksia, niin herran vastaus oli, että daamit haluavat tanssia kädenalijuttuja. Mistä ihmeestä tämä häkkyröinti on saavuttanut sellaisen suosion? Onko tavallisen tanssijan fusku tms niin kovin näyttävän näköistä tai osoittaa hyvää tanssitaitoa vai mistä on kysymys?

No, hyvää tanssitaitoa tiedän erään paikalla olleen herran osoittaneen jo kauan sitten. Itse asiassa ihailin kymmenen vuotta sitten hänen ja parinsa tanssimista eräissä kilpailuissa. Nyt herra näyttää liikkuvan eri tanssipaikoilla itsensä kanssa. Olin luullut, ettei hän tunnista minua. Kun hän haki minua tanssimaan kaunista rumbaa, tiesin erehtyneeni. Aika kulkee kulkuaan ja elämä on matka. Kokonaisuutena nyt Viihdekeskuksen ilta oli hyvä huolimatta hakutavoista ja ajoittaisesta ruuhkaisuudesta. Viihdyttävän tunnelman loi illan musiikki ja hyvän vientitaidon omaavat herrat.