01.11.2011 Jyväshovissa

Olin odottanut tätä Channel Fourin kohtaamista. Tiesin, että uusi rumpali olisi paikalla. Onko vielä sulautunut Channel Fouriin? Niin pitkä aika oli edellisellä rumpalilla, että hän oli kosketinsoittajan kanssa ainoat, jotka muistan aina olleen. 

En pitänyt tällä kertaa mitään kiirettä, sillä tässä paikassa orkesterin soitot alkavat viikolla varttia vaille kymmenen. Jonkin aikaa alkuillasta sisään pääsee ilmaiseksi S-etukorttin esittämällä. Sisällä olikin ikkunanvieruspöydät täynnä väkeä ja puheensorina täytti paikan. Muutama seurueeseen kuulumaton oli muualla ravintolassa.

Nyt sitten sain hyvän paikan orkesterilavan sivulla olevasta pöydästä. Eräs rouva istui samassa pöydässä. Paikalle oli löytänyt tiensä tanssiherroja, joita en aiemmin ole tavannut paitsi eräs ylempää Suomesta. Jormuan lavalla tanssittu Lapin syksyn menomatkallani. Herra muisti huvittavan asian. Minulla oli ollut talvirenkaat kyydissä lumen tulon varalta. No, aiempina syksyinä oli usein niillä rajoin, että järkevintä olisi ollut lähteä suoraan talvirenkailla. Tämä syksy on toista. Kymmenen astetta lämmintä ja nastat alla ajelen. Mutta odotan kyllä lunta, että pääsen hiihtämään.

Eräs tuttu herra aloitti hakemalla valssille ja lattia oli tosi nihkeä. Jotain muutakin tanssimme alussa. Sitten oli oikea reipas foksi ja minulle tuntematon herra haki sille. Enpä muista milloin sitä ennen olisin ollut niin hyvässä viennissä. Reilut askeleet, hyvät käännökset ja tilaa oli vielä lattialla. Sitten oikein siististi puettu herra haki hitaille. Rytmitaju oli kyllä hyvä, mutta sitten hän yritti saada aikaan vaihtelua tanssiin hieman riepottamalla minua. Ehdotin rauhallisempaa vientiä. Ei sinänsä mikään kauhea kokemus, kun kerran mukana pysyin. Samanlaista näytti olevan hänen menonsa illan mittaan.

Ekasetillä soittokunta intoutui soittamaan jenkat ja väkeäkin oli lattialla. Hyvän foksin viejä haki ja hyvin oli hallussa tämäkin laji. Säännönmukaiset suunnanvaihdot ja toista jenkkaa tanssimme laiskan miehen askelin.

Haki siitä istumapaikaltani joku muukin tuntematon herra. Tuttuja ei paikassa ollutkaan sitä illan alun herraa lukuun ottamatta. Sitten jossain vaiheessa yläkaiteen vieressä tanssijoita seurannut herra tuli hakemaan. Tutuntuntuinen. En viitsinyt kysyä, missä tavattu. Itse sen kertoi ja mitä lie muuta muistanut, mutta minä en muistanut mitään. Olisi kyllä pitänyt muistaa, sillä tanssiminen tuntui hyvälle hänen kanssaan tangot mukaan lukien. Illan aikana tanssimme joitakin eri lajeja ja orkesterin kauniin hitaan valssin Sieluni soitto. Nopeus valssissa oli ehkä hieman nopeampi kuin aiemman rumpalin aikaan. Herra osasi kyllä tanssia ja itse asiassa odottelin chachaata, mutta sitä ei kuulunut ellei sitten orkesteri viimeisellä osuudellaan soittanut.

Orkesterin soitot ja laulut olivat hyvät. Mukava oli tällä kertaa, että orkesterin lappilainen herra lauloi useita kappaleita. Vuosi sitten näin hänet ensi kerran. Ihastuin hänen ääneensä. Syvä ja tumma ja sopii hyvin tangoihin ja kaikkiin muihinkin. Taitava kitaristi hän on. Haitaristi-kosketinsoittaja onkin ainoa vanhasta orkesterista, kun aiempi rumpali jätti orkesterin. Heillä kahdella olikin pitkä historia yhdessä ja sen kruunaa rumpalin sanoittama ja säveltämä ja kosketinsoittajan sovittama hidas valssi Sieluni soitto. Youtubessa se on kuultavana. Nauhassa on sanoihin sopiva kuvitus, mutta ennen kaikkea kun kuuntelee niitä sanoja, on ihailtavaa, että mies on tehnyt ne. Sävellyskin on omaa luokkaansa. Tanssiessani sitä, en kuule kaikkea niin kuin näen ja kuulen sen tietokoneen edessä. Kolmannen osuuden lopun kuuntelin baaritiskin luona orkesterin toisella puolella. Mukava heitä oli katsoa ja kuunnella. Ehkä jossain vielä tällä kuulla kohdataan.