07.11.2013 Peurungassa

 

Torstai-illan ns. tähtitansseissa oli esiintymisvuorossa tanssiorkesteri Finlanders, joka kantaa harteillaan yhden suosituimman orkesterin ”taakkaa”. Hyvin ovat suoriutuneet tehtävästään. Taitavia muusikoita kaikki tyyni. Olen nähnyt ja kuullut heidän esiintymistään hyvin pitkään.

 

Monien tanssijoiden mielestä tämä orkesteri on ylitse muiden ja mietin välillä makukysymyksiä. Onneksi Suomessa on vielä voimissaan monta muutakin hyvää orkesteria, joita ei ole nostettu esille. Itse pidän eri orkesterien persoonallisista tyyleistä soittaa ja esittää tanssimusiikkia.

 

Väkeä oli siis kertynyt laajalta alueelta. Tunnistin tanssinharrastajia pitkienkin matkojen päästä. Orkesteri esitti monipuolista tanssimusiikkia. Soitot ja laulut olivat kyllä kohdallaan. Kädenalitanssit olivat suosittuja niin kuin on aina tämän orkesterin musiikissa. Etelän lavoilla tästä lajista ei voi tinkiä. Ei sillä, kauniita hitaitakin kappaleita esitettiin eikä tangojakaan ollut unohdettu.

 

Tanssiaika on melko lyhyt näissä torstaitansseissa. Levymusiikkia on usein alussa ja orkesteri aloittaa klo 21 ja nytkin päättyi puolilta öin, hieman ylikin encorekappaleiden jälkeen. Lie ollut hetken aikaa vielä levymusiikkia. Olin jo poistunut paikalta.