10.03.2012 Vaajakosken urheilutalolla

Tämän vuoden tanssien aloitukseni tapahtui Rosette-orkesterin ja Kaija Lustilan tahdittamana. Osallistumiskuntoni illan liikuntaan oli huono, jos oli kysyntä ja tarjontakin. Illan iloja olivat erään herran kanssa tanssimani kappaleet, orkesterin musiikki ja laulut sekä Kaija Lustilan upeat kappaleet, joista erityismaininnan ja kiitoksen annan osuutensa lopussa esittämilleen Jäljet hiekassa ja Kultaiset korvarenkaat. Orkesterin kosketinsoittaja lauloi Tanssit talolla ja kyllä siinä orkesteri Varjokuva tuli mieleeni, niin hyvästi se esitettiin. Olinkin sitä odotellut ja viimeinen läsnäolotuntini sujui melkein siihen odotukseen. Yksi herra taisi hakea sinä aikana tanssimaan.

Ilta oli kyllä alkanut kohtuullisella liikunnalla. Tosin luulin, että 45 minuuttia oli mennyt, kun orkesteri lähti ensimmäiselle tauolle ja tunsin kaikkien tanssittujen kappaleiden jälkeen itseni täysin uupuneeksi. Aikaa oli tosin mennyt vain 30 minuuttia. Kahvitauon paikka se oli minulle. Vuorotuntihaku on tässäkin paikassa. Ikävä kyllä paikalla oli melko vähän väkeä ja tanssiherroissa ei kovin monta tuttua ollut. Illan alun hakijoissa oli kolme vierastakin herraa.

Tämän paikan väki on varttunutta ja nuorempia ei juuri ole. Varsinainen tanssiväki ei täällä käy, mikä on ikävää. Hyvin on tilaa tanssia ja orkesterit ovat olleet myös hyviä. Kolmen tunnin aikana tanssisaldoni oli kaksitoista kappaleparia ja se yksi päälle viimeisellä tunnilla. Ihan sopivasti jaloilleni. Puolen yön jälkeen selvisin lyhyelle kotimatkalleni. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan.