Kuntotalolla - oikeus muuttaa mielipidettä

Viikko sitten Jyväskylän Viihdekeskuksessa oli Antti Huovila orkestereineen ja esityksistä jäi tunne, etten ihan pian mene heidän tansseihinsa. Nyt kuitenkin tanssitarjonta oli meidän seudulla vähäistä, joten Kuntotalo oli ainoa vaihtoehto ja toivoin löytäväni itsestäni ymmärrystä sekä laulajan että orkesterin suhteen.

Ja taas kerran kaikki oli toisin. Orkesteri ennen esiintyjää oli hyvä ja Huovilan laulutkin ihan tanssittavia. Lienee erilainen ohjelmisto eri tanssipaikoilla. Mutta suurin mielipiteen muutos oli kuitenkin itsessä. Tunnelma oli jouluisan rauhallinen. Väkeä aluksi sopivasti ja ei oikeastaan missään vaiheessa ruuhkaksi asti. Tanssituttuja useita, niin naisia kuin miehiä. Ja meille naisille tietysti ihanne olotila, miehiä oli enemmän.

Masurkan katselu hieman verotti hyvää oloa. Niin mielellään kun tanssisi kaikki nämä kansalliset lajit. Polkkaa ei kuulunut ja viimeisen puolen tunnin aikana se sitten tuli - pyynnöstäni. Ja illan vauhdikkain meno olikin polkalla kuin ilmassa lipuen. Kiitos manselaisen nuoren taiturin.

Olen tosin sitä mieltä, että jokaisen tanssiorkesterin tulisi esittää kaikki tavalliset tanssilajit pyytämättä. Ja polkka, masurkka ja jenkka ovat myös niitä, koska niiden tanssijoita on joka kerta tansseissa. Missä olitkaan E.Tuomas; tangoja tuli runsain mitoin. Olisit ollut Sinäkin tyytyväinen:)

Ja ylitin itsenikin: uskalsin hakea vieraita - ainakin kahta. Tosin hakeminen oli yhtä vaikeaa kuin ennenkin. Nopeus ja tekniikka puuttuvat.

Lattian luisto ei ole sattunut kohdalleen kenkieni kanssa, mutta nyt pärjäsin ilman sukkia kenkien päällä. Sain lisäksi hyviä neuvoja, millaisilla kengillä tällä lattialla olisi paras tanssia. Aion ne hankkia. Jalat kipeytyvät luistamattomalla lattiapinnalla ja tanssin nautintokin on tiessään.

Ja lopputulos - jokainen tanssi-ilta on erilainen, vaikka olisi samat esiintyjät. Hyväksi sen saa, kun itse on avoimin silmin ja ei kuljeta eilisen ajatuksia ja mielipiteitä mukanaan.

Tästä illasta kiitos kaikille tanssittajille; laatujoukko oli paikalla.