25.06.2012 Keurusselän maanantaitanssit

Kyllähän La Strada-orkesteri saa minut liikkeelle. Heidän musiikkinsa, soittotapansa ja kappalevalintansa ovat juuri kohdallaan. Tanssiväki oli pääosin tavanomaista tanssikansaa ja olihan joukossa joku, joka ihan lehtikirjoituksessa ilmoittaa olevansa hyvä tanssija. Ei sitä pidäkään kynttiläänsä vakan alle piilottaa, jos itsensä tietää ja tunteesurprise Okei, väki oli minusta sitä tavallista tanssikansaa hieman eri tasoisilla taidoilla. Ja eihän sitä taidoilla tarvitsekaan tanssia. Tunne on tärkein.

Mukava oli katsella ja kuunnella ja muutama kappale tanssiakin. Hyvin veivät herrat mummoakin parketillawink Silmäni kyllä lepäsivät orkesterilavalla. Sain katsella vuoronperään itse kutakin soittajaa ja laulun taitajiakin. Eikä vähäisimpänä ollut nuori herra percussioissaan. Muistini kyllä nyt pätkii, mutta tuurasiko hän isäänsä rummuissa erään kappaleen aikana. Vai ei tällä kertaa.

Huonoa muistiani vai jotain muuta pääkopan vikaa saan syyttää siitäkin, etten ole ennen tunnistanut hidasta valssia Lumous heidän soittamanaan. Se oli kyllä illan kohokohta. Siinä valssissa on jotain sielua koskettavaa, lumoavaa. Kun keskustelin kappaleesta rumpalin kanssa, niin sain kuulla, että se on ollut heillä ohjelmistossa pitkään. Olisiko voinut olla niin, etteivät joka kerta sitä esitä ja en olisi ollut paikalla juuri silloin kun se on esitetty.  Ei taida paremmaksi tulla miettimällä.

Yllätys oli illan aikana myös Erottamattomat-tango. Harvemmin kuulen sitäkään. Anita Hirvonen oli se sama nainen, joka aina saa hymyn huulilleni. Ihailen hänen aitoa esiintymistään, hyvää ääntään ja vilpittömyyttään. Melkein nauratti hänen vitsinsä hiuksistaan, kun joku oli kysynyt, että onko hänellä peruukki. Vastaus oli jotain, että kuka nyt ostaisi tällaisen peruukin (onhan Anitan pää aika pörrö, mutta se on osa Anitan persoonallisuutta). Päästä tulee mieleeni oma hiuskuontaloni, jolle ei ole mitään tehtävissä paitsi saksilla. Geenit ja luonnonkihara ovat yhdistelmä jonka kanssa on vain elettävä. Minulla on kyllä peruukki, joka tekisi minusta ihan eri näköisen. Ajatus on kiehtonut minua pitkään - mennä jonnekin vieraaseen paikkaan tanssimaan se päässäni…

Poistuin ennen viimeistä osuutta kotimatkalle ja lähtiessäni kiittelin orkesteria eteisessä, myös pikkumiestä ja Anitaa pihamaalla autolle kävellessäni. Pidän heitä yhtenä parhaimmista tanssittajista lavamusiikin saralla.