14.05.2011 Höyryveturipuistossa

Kesän avajaistanssit Höyryveturipuistossa Haapamäellä sai väen liikkeelle. Kaija Lustilaa ja orkesteriaan Rosettea minä menin kuulemaan. Musiikki-isäntä Oiski aloitti levymusiikilla ensimmäisen 45 minuuttia. Hän osaa valita kappaleet. Soittomies ja laulajakin on aikanaan ollut.

Rosettella oli oma osuus ennen solistin lavalle tuloa. Kosketinsoittajalla on aina lämmin hymy tarjolla laulun ja soiton kera. Saksofoneja oli kahta sorttia ja niitä käytettiin. Tänä iltana muu soittokunta oli vakavana työssään - edellisellä kerralla hymyssä suin soittelivat Kaija esitti iloisesti kappaleensa ja sai yleisön  haltuunsa. Kun muisti pettää, niin lauloiko hän Jäljet hiekassa vai Rannalla vai molemmat. “Näiden tähtien alla” ainakin oli ohjelmistossa ja en kai väärin muista, hän lauloi “En kasvojas muista“. Molemmat Seinäjoen uutta tangotuotantoa. Paljon oli myös muuta uutta, mitä en ole kuullut. "Polttaa polttaa" -kappale on reipas ja mukaansa tempaava.

Kun illan väki oli kaiken kansan kirjoa, niin paljon esitettiin taukomusiikki mukaan lukien hyvinkin perinteistä tanssimusiikkia. Kun illan neljännet tavalliset valssit alkoivat kuulua, ne olivat nyt orkesterin, niin siinä ulos mennessäni, kun näin Oiskin, niin kerroin, että hyviä ovat tavalliset valssit, mutta olisi hyvät myös toiset hitaat valssit illassa. Niinpä seuraavalla tauolla alkoikin kuulua Channel Fourin “Sieluni soitto” ja plussaa oli Varjokuvan “Yö katseessasi“. Orkesteri ei enää yllättänyt minua Varjokuvan Tanssit talolla humpalla. Sen ennätin kuulla joku aika sitten heiltä Martin Kievarin tanssi-illassa. Huono puoli siinä oli, että sen hipsuttelin tanssilattialla. Paljon muutakin meni samaan tahtiin. Mutta oli illassa ilon hetkiäkin. Molemmat hitaat valssiparit kahden eri herran kanssa. Kumpikin vei hyvin. Chachaa ja fusku olivat myös lajinmukaiset ja miellyttävät tanssia.

Läsnä ollut väki oli enempi juomapuolella. Paikassahan on kaikenlaista oheistoimintaa ja tilaa eri kohteissa ja ulkotilaa myös. Väki oli tullut illan viettoon muutenkin kuin tanssimaan. Vieressä olevassa rakennuksessa on hyvät sosiaaliset tilat, kahvio ja juomapuolikin. Oikein hyviä leivonnaisia, voileipiä ym. on myytävänä. TV:n katselulla hyvät tilat. Aika hassua, ettei ilta suju ilman televisiota Karaokelle on vielä piha-alueella oma nurkkaus. Henkilökunnasta on sanottava, että se on kohteliasta.

Ehkä en ihan joka lauantai tähän paikkaan mene, vaikka viime kesänä oli mukavia hetkiä tanssilattialla enempikin. Vaikka arvelen, etten ihan heti paikassa ole, kun en kerran kestä vettä väkevämpää nauttineita ja usein ei tanssitaitoista väkeäkään juuri paikalla ole, niin kuitenkin  muutama soittokunta saa minut unohtamaan paikan huonot puolet. Ja ilmaannun heitä kuulemaan.