26.08.2010 Peurungan tanssit

Tanssit sujuivat hyvän musiikin ansiosta mieluisasti - pääasiassa. Jos nyt en hitaille valsseille päässyt tanssimaan enkä tangolle Punatukkaiselle tytölle, niin monta muuta mukavaa tanssia oli illan aikana.

Muistin kyllä, että Helmenkalastajat soittavat hyvin ja tanssittavan hyviä kappaleita, mutta taas kerran he ikään kuin yltävät entistä parempiin suorituksiin. Se tuntuu hyvältä. Niin symppisporukkaa kuin ovatkin soitto- ja laulutaitonsa lisäksi kaikki orkesterin jäsenet. Heitä on todella ilo kuunnella ja katsella.

Illan mukavista tansseista mieleen jääneitä olivat polkat, chachaat ja kaunis fiilistelykappalepari entisen kotiseudun suunnalta olleen lomalaisen kanssa. Vieraan herran kanssa olivat mielenkiintoiset ja persoonallisesti viedyt kappaleet vaihtoaskeleella ja ilman vaihtoaskelta. Toiset chachaat sujuivat kookkaan herran kanssa jollain muulla askeleella kuin lajinomaisesti. Bugit ja chachaat tanssin tutun kanssa ja olisin toivonut saavani tanssia myös sambat hänen kanssaan. Ne kuuntelinItku Hän on ainoa tuttuni, jonka kanssa pidän samban tanssimisesta. En taida sitä edes osata toisten kanssaOtsan rypistys Tosin viennin onnistumisesta kai toinen puoli siinäkin lajissa on.

Fusku se on edelleen suosittu ja paljon soitettu laji illassa kuin illassa. Yhden nopean fuskun tanssin polkkataitoisen herran kanssa. Illan aikana kuultiin kahdet jenkat, orkesterin ja taukomusiikkina. Kyllähän olin istumassakin ja katselemassa pikkusisäpiirin toistensa hakuja. Se ei haitannut vaikka siinä silmieni edessä vaihdettiin vain pareja. Hyvä näköala orkesterilavalle korvasi monta hetkeä ja kun kaksi soittajista auttoivat tanssijalkojani kaksilla foksipareilla ja tangoilla, niin mikäs oli välillä heitä katsellakin. Kumpikin on lisäksi polkkamies. Jossain vielä sekin laji otetaan haltuunSilmänisku