Metsälinna

Julia
2005-06-13 17:17

Ajattelin jättää Metsälinna-kuulumiset väliin, mutta kun kysytään. Pakonen on kaunis nainen ja hyvä äänikin, ainakin tangoissa. Mutta kun illan aikana tuli paljon piip-musiikkia (beatia kuulutettiin, mutta en yleensä saa selvää mitä lavalla puhutaan ja kuulin mitä kuulin), niin aavistukseni kävivät toteen. Edellisen illan PN-poikien kappaleet, joissa ei ollut ainakaan monta piip-kappaletta, olivat liian tuoreessa muistissa.

Tanssiväkeä oli aluksi vähän ja sadekin yritti tunkea sisälle, mutta illan mittaan tilanne korjaantui. Ihan mukavat tanssit kehkeytyivät ja väliaikamusiikki korvasi orkesterin puuttuvat taidot. Ainoa ilahduttava asia orkesterissa oli tutunnäköinen naishanuristi/kosketinsoittaja. Aikoinaan tuli kolmen kesän ajan Klippanilta Tanssit Stadissa, Tv-ohjelma. Kun jälkeenpäin olen katsellut nauhoituksia, niin siellä vasta on ollut paikalla pieni piiri. Tosin tanssitaitoa oli mukava katsella. Niin, tämä hanuristi (kai?) oli soittamassa siellä illan orkesterissa ja oli aika nuori silloin, jos ei ole vanha nytkään. Muutoin Omenapuusta en löydä kehuttavaa.

Mutta solisti korjasi tilannetta tanssijoihin nähden – muutama hänelle tuttu tanssintaitaja pyöritti häntä buggista alkaen loppuillasta. Näytti nauttivan näistä vauhdikkaista kappaleista, joita nyt tuli joku illankin aikana. Mutta miksi omat esittämät kappaleet olivat yhtä vaihtoaskelta ja fiilistelyä. Vain taitava viejä voi saada niistä aikaan muutakin kuin jalan siirtoja. Ja niitä ei montakaan ollut paikalla.

Metsälinnan lattia oli hyvässä kunnossa eikä edes kostea sää vaikuttanut asiaan. Eräs järjestysmies kertoi, ettei lattialle laiteta mitään jauhoja. Kun lattia uusittiin, se käsiteltiin jollain – kalliilla – aineella. Jonkun verran lattian pinnasta irtoaa pölyä esimerkiksi kenkiin tai lahkeisiin. Joka tapauksessa tämän kesän paras lattia.

Vesipiste mukeineen on ennallaan ja kahvi- ja makkaranmyynti. Ikävä kyllä tai järjestäjien mielestä onneksi – juomapuoltakin jotain on, olut tai jotain. Tanssilattialle ei kulkeudu ottaneita, jos niitä nyt sattuu olemaan, sillä myynti on viereisessä rakennuksessa.

Pinssillä sai kolmen euron alennuksen Jenkkapirtillä lauantaina ja Metsälinnassa Tanssihullujen kortilla euron. Kysyin Metsälinnan lipunmyynnissä, onko Tanssikkaan jäsenyydestä iloa. Ei ole, eivät ole ottaneet yhteyttä tanssiseuran taholta tanssien järjestäjään. Joka sunnuntai (kaikkina kolmena) on ollut useita kaakonkulmalaisia tanssimassa.

4711:lle yhteenveto: olisin voinut olla kotonakin, kun jalat ovat vielä tänäänkin olleet kuin puuhevosella (kolme iltaa kai liikaa ja edellisen viikonkin tanssit). Musiikki oli sellaista, jonka voi jättää väliin. Pitää vain enemmän suorittaa harkintaa minne menee. Pitäisi minun jo tietää, mistä pidän ja mistä en.