Mekka ja Paula Koivuniemi

Niin ne ovat tunnelmat erilaisia, eri ihmisillä, eri paikoissa. Niin kuin minullakin edellisenä iltana Kruunuareenalla. Pahoillani puolestasi, 4711. Minulla oli tuttuja useita ja joku uusi löytökin sattui kohdalle. Oikein mukava tanssi-ilta sopivan luistavalla lattialla.

Paula vietti 58 v syntymäpäiviään ja tanssimassa oli 55 v avioliitossa ollut pari, joka oli tosi nuorekas ja tanssi kevyesti ja paremmin kuin moni nuorempi. Kyllä siinä oli esimerkki tanssin vaikutuksesta ihmisen fyysiseen kuntoon.

Mekasta ei ollut muistissa mitään, sillä niin kauan siitä on kun heidät viimeksi olen tavannut. He kyllä ylittivät odotukset. Hyvin persoonallisesti soitettuja kappaleita ja esimerkiksi cha-chaat olivat erikoisen "vaativia" eli huonompi tanssija oli hukassa kuten minä. DMalone tunnisti kappaleetkin, musiikin asiantuntijana ;)

Orkesteri esittikin ilman Paulaa kaksi settiä ja lopussa vielä yhden. Nämä olivatkin mukavat tanssia, kun tanssilajeja tuli paljon ja väkeä ei ollut tungokseen asti. Paulan kahdella setillä oli ruuhkaa ja lavan edessä isohko joukko ihailijoita. Paula esitti ikivihreitä kappaleitaan "Perhosesta" alkaen. Kappaleiden rytmit vain olivat samanlaisia eli koko tanssi-iltaa en jaksaisi häntä kuunnella tai tanssia. Mutta väliaikamusiikki korvasi kaiken puuttuvan. Avalon-tanssiyhtyeen Raimo huolehtii, että saamme tanssia niitä lajeja mitä orkesteri ei soita.

Nyt kyllä kävi niin, että kun orkesteri oli esittänyt ne vaikeat cha-chaat, niin levyltä tuli samantahtiset. Seuraavalla tauolla hän korjasi asian ja saimme tanssia tavikselle sopivat selkeäiskuiset kappaleet. Kädenalitansseja rokki mukaanlukien kuului Mekan ohjelmistoon.

Tangoja tuli useita illan aikana Paulalta ja levyltä. Ainakin kolmet hitaat valssit, polkat, jenkat ja masurkat esitettiin. Siis musiikillisesti erinomainen ilta.

Miehiä oli vähemmän ja vaikka paikassa on sekahaku koko illan paitsi naistentunti välillä, niin naiset eivät juurikaan käytä tätä oikeuttansa. Varmaan oli naisia, jotka eivät olleet tanssilattialla illan aikana, vaikka olivat tulleet tanssimaan. Naisen osa ainakin tällaisessa tilanteessa on surullinen.