29.11.2012 Peurungan torstaitanssit

En ole ollut monta kertaa In The Mood-yhtyeen tansseissa,  mutta kaikki ne kerrat ovat vakuuttaneet orkesterin taidot. Minulla olikin muistivirhe orkesterin kokoonpanon suhteen heidän alkuajoiltaan. Mielikuvani oli, että orkesterissa soitti kaksi naispuolistakin henkilöä. Taisin sotkea KinoJake-orkesterin kokoonpanoon.

Orkesteri on perustettu vuonna 2006 ja olivat SMORK-2008 voittaja. Heillä on solistina upeaääninen nainen, jolle myös kitara sopi käsiin. Ensi kerran heidän tansseissaan olin Metsälinnassa vuonna 2009 ja samana vuonna Kisarannassa. Silloin paikalla olivat lisäksi Varjokuva ja Sinitaivas.

Viimeksi heidät tapasin Haapamäen Suojalla marraskuun alussa. Heidän musiikkinsa eroaa toisista orkestereista mm. sillä, että heillä on vain kitarat ja rummut. Se ei ollut kyllä puute musiikin laadussa. Päinvastoin, he osasivat hyödyntää kitaramusiikkia juuri sopiviin kappaleisiin. Maanantaitango ja Kitaratango olivat hienot. Maanantaitangosta tulee mieleeni Varjokuvan kappale Toinen tie. Sama Jörgen Petersenin kappale kahtena erilaisena versiona - hienoja molemmat. Kitaratangoa en ole kuullut samanlaisena aiemmin. Kappalevalikoimat olivat osin minulle vieraita, mutta upeasti esitettyjä ja tanssilajit tulivat hyvin edustettuina. Kappaleissa oli paljon entisaikojen helmiä.

Tunsin taas kerran olevani vakituisen paikalla käyvän joukon ulkopuolella. Onneksi pääsin kuitenkin tanssimaan monia lajeja kuten foksia, fuskua, buggia, tavallista valssia, hidasta valssia ja useammat tangot. Varmaan ainakin kolmetoista tanssiparia. Poistuin paikalta, kun orkesteri lähti viimeiselle tauolle. Muutaman sanan vaihdoin heidän kanssaan, kun taukoaan pitivät menomatkallani. Kiitoksen he ansaitsivat.