28.7.2012 Muuramen Hiekkarinteen lavalla 

Näissä varttuneen väen tansseissa oli tänä iltana Pertti Niemi ja Odessa  ja noin 100 henkeä tanssiväkeä. Ei kuulosta isolta, mutta ei lavakaan iso ole. Nyt sopi hyvin tanssimaan. Parhaimmillaan paikassa on ollut 170 henkeä ja lava on silloin kyllä täysi. Lava on tosiaan pienehkö, viehättävä vanha lava, jonne pääsi ajamaan aitauksen sisään. Lipun myynti oli portilla. Tiesin kyllä etukäteen minne olin itseni saattamassa. Nyt vain ei mikään tavallisista lähitanssipaikoista kiinnostanut…

Illan aloitus oli naistenhakua vähän aikaa. Levymusiikki soi. Naiset eivät hakeneet. Valo vaihtui miehille. Ei ollut vielä kovastikaan väkeä paikalla. Vanhempia pariskuntia oli lattialla. Muutamia herrasmiehiä istui vastapäisen seinän penkillä. Naistenpuolella sama määrä. Siinä vaan väki katseli toisiaan. Väkeä tuli illan aikana ihan kohtuullinen määrä tanssitilaan nähden. Suurin osa oli pariskuntia. Yksin tulleissa näyttivät kaikki olevan tuttuja keskenään. Kesähän oli sujunut heiltä tässä tanssipaikassa.

Orkesterikin aloitti ja hyvää oli heidän tanssimusiikkinsa. Tiesin sen ennestään. Siinä istuin penkissä ja kuuntelin soittoja ja Niemi lauloi ihan mukavasti. Sitten eräs herra haki tangolle ja seuranneen tauon levymusiikin aikana foksille. Hain häntä myös tangolle seuranneella naisten tunnilla ja myöhemmin rumballe (yksi pari taisi yrittää tanssia sitä). Ihan kohtuudella kappaleet sujuivat hänen kanssaan. Askel olisi saanut olla himppu pitempi eikä se ollut ikä joka lyhensi askelta. Siinä ennätettiin jutella tanssiessa sieni- ja marja-asiat ja olisi ollut mahdollisuus jatkaa samaa tanssien päätyttyäkin.

Sitten hain tangolle toisella naistentunnilla pitkää miestä. Hän olikin ainoa, jolla kaikista lattialla tanssivista olivat kunnon askeleet, käännökset ja myös hyvät tanssiotteet. Hän haki sitten minua seuraavalla miestenhaulla Hopeiselle kuulle ja jokin kaunis kappale oli sillä parina. Hän osasi viedä nekin hyvin. Sitten alkuillan herra kai katsoi velvollisuudekseen tanssittaa minua ja kaksi kappaleparia sujui hänen kanssaan. Joku muu herra haki ennen lähtöäni kello 22.45.

Orkesteri esitti monia kappaleita, joista pidin. Mm. Kielon jäähyväiset ja ne taisinkin tanssia.  Tauolla levyltä kuului oikein tanssittavia kappaleita kutenTarja Lunnaksen ja Marita Taavitsaista vanhempaa tuotantoa, mikä minusta on tosi hyvää. Sambatkin tulivat levyltä. Orkesteri soitti hyvät jenkat  ja hitaat valssit. Lumoushan se valssi oli, mikä oli hyvä syy olla paikalla.  Kuuntelulle meni ilta suuremmalta osin. Kelpaisi kaikkea soitettua kyllä tanssia eikä tarvitsisi samalla askeleella edetä. Monipuolisia olivat tanssilajit. En ehkä mene toista kertaa, mutta mistä sen tietää. Tanssipaikka on hyvä - vain tanssiherroja puuttui.