Kivistön työväentalolla 15.11.2009

Vaikka melkein lumivalkea talvi pitäisi jo olla, niin sysimustaa syksyä on ollut pitkään. Niinpä Kari Piirosen tango Punaiset lehdet oli illan henkeen hyvin sopiva. Karin ääni oli ollut koetuksella edellisenä iltana ja huomasin paljon häntä kuulleena, ettei se vieläkään ollut kunnossa. Niinpä oli minulle mieleen, että hän ihan alkuillasta esitti kyseisen tangon. Kaikki mitä Kari laulaa, tulee niin täysin rinnoin ja antaumuksella, mutta minun mielestäni tässä tangossa hänen äänensä ja koko olemuksensa saa minut joka kerta lähes leijumaan. Olinkin vähän aiemmin kertonut tanssitutulle herralle tästä tangosta ja niin sen sitten tanssimme.

Illan musiikkitarjonta on monipuolista, kaikille jotain sopivaa lajia, jos ihan kaikki ei luonnistu. Usein reunapenkeillä istuu varttuneita pariskuntia lepuuttamassa jalkojaan ja katselemassa tanssijoita. Myös miesten seinustalla on välillä ikään kuin vain kuuntelemassa ja katselemassa olevia herroja. Lipun ostaminen ei velvoita mihinkään paitsi tietysti asialliseen käytökseen tanssipaikalla. Sillä kai minäkin usein penkkiä kulutan:<(

Kivistön työväentalon sunnuntai-illan tansseissa ei ollut tänä sunnuntaina suurta tungosta, mutta väkeä oli ihan riittävästi lattialla ihan kosketuksiin asti. Minun tanssimiseni on alkanut mennä melkein vain mieleisten orkesterien kuunteluun. Nytkin herrat aloittivat vuorotuntihaun ja tanssin muutaman kappaleen. Sitten naistenhaulla etsin istumapaikan, josta näin orkesterin. Orkesterin tuttu soittaja tanssii mielellään tauoilla ja toisen tunnin tauolla huomasi istumiseni ja haki tanssimaan tai oikeastaan kysyi, enkö hae häntä;>)

Seuraavalla miestenhaulla olin tarjolla ja muutamia kappaleita tanssin. Naistenhaun tullessa suoritin muutaman kiitoshaun ja huomasin iloisen ilmeen eräällä aiemmin minua tanssittaneella tummanheimon miehellä. Hain häntä. Olisin voinut jättää hakemattakin - oli kohtalaisesti humaltuneessa tilassa, jos nyt kuitenkin jaloillaan pysyi ja kohtuullisesti tanssittikin. Aiemmin ollut selvänä tanssiessamme.

Kari Piironen Caminitonsa kanssa on orkesteri, jonka iltaan menen, jos ovat kohtuu lähellä. Lisäksi on mukava tavata rouva Piironen, joka on kauppaamassa Karin levyjä. Tanssiminenkin on näissä tansseissa välillä ihan mukavaa, mutta toisinaan tanssiväen koostumuksesta johtuen kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.