02.02.2014 Äänekoski

 

Tähän konserttiin minun ei alkuaan pitänyt ehtiäkään, mutta kun asioilla on tapana järjestyä niin ehdinhän minä joskin en ihan alkuun. Onneksi ehdin, sillä olisin jäänyt paljosta vaille - illan unohtumattomat hetket, kotikaupungin yleisön suosionosoitukset (jos meitä oli muualtakin saapunut paikalle) ja monet levyn kappaleista, jotka kuulin nyt ensi kerran. Ja ennen kaikkea vapautuneen ja onnellisen esiintyjän, joka olemuksellaan ja hymyllään valloittaa jokaisen kohtaamansa ihmisen. Se jokin hänessä on upean lauluäänen lisäksi. 

 

Leif oli laulamassa, kun erään pariskunnan ja lapsensa kanssa yritimme hiljaa saapua paikalle. Tilaisuus oli isossa salissa, jossa oli osin nouseva katsomo. Itse sain ihan hyvän paikan, josta oli suora näkymä lavalle. Siellä olivat Leifin taustalla orkesterinsa Rosette, jota voin pitkän ajan tuntemuksen perusteella kehua ja Leifin pitkäaikainen tukija Osmo Ruuska, joka soitti koskettimia sekä nuori neito Sanna Sällinen, taitava haitaristi. Loppuesittelyssä mainittiin hänen taitojaan laajemminkin musiikin saralla.

 

Ensimmäisellä osuudella Leif lauloi ja jutteli välillä leppoisasti. Jännitystä ei ollut, sillä sen olisi huomannut. Onhan hänellä pitkäaikainen esiintyminen takanaan, mutta silti kotipaikan yleisön edessä ja uusien kappaleiden laulaminen voisi tuoda ylimääräisiä sykkeitä. Väliajalla oli kahvi/kakku/mehupuffetti ja levyn myyntiä. Leif kirjoitteli nimeään levyihin, hymyili, jutteli ja halaili ihmisiä. Tunnelma oli lämmin.

 

Toisella osuudella kaupunjohtaja lausui muutaman sanan ja lähes”velvoitti” Leifiä osallistumaan uudelleen Seinäjoen tangolaulukilpailuihin. Taitaa Leif itsekin nyt jo olla samansuuntaisin ajatuksin, jos muuta mieltä olikin aikaisemmin. Aika näyttää. Toisen puheen piti Osmo Ruuska, joka on tuntenut Leifin parikymmentä vuotta ja ollut kaikessa hänen tukenaan. Lauluosuuden aloitti yhdellä kappaleella Tiina Ruuska ja Leif lauloi perään levynsä kappaleita. Kaikki ne ovat niin hyviä, ettei niistä juuri parasta voi valita. Kappaleet ovat musiikillisesti hyvin tehtyjä ja sanoitukset hyvin harkittuja. Tekijöinä on tunnettuja musiikin ammattilaisia, joiden osallisuutta Leif kovasti kiitteli. Levyn nimikkokappale Laulaa rakkaudesta on mukaansa tempaava ja sen sisältö on erityinen. Tango Ruoriton pursi on upea tango. Kappaleet Hymyillen ja Silmiin ovat Leifiä itseään. Hänen hymyään ja silmiään en voi unohtaa. Auraviihteen sivuilta lainattuna - ”Silmät on sielun peili. Ne kertovat totuuden, silmät eivät koskaan valehtele”, Leif uskoo. Levyllä on kaikkiaan 11 kappaletta. Laitan tämän kirjoituksen loppuun Leifin ajatuksia kappaleista (Auraviihteen sivuilta).

 

Konsertti päättyi Leifin kiitoskappaleeseen Eron hetki on kaunis ja runsaisiin kukituksiin, joista saivat osansa lavallaolijat sekä ääni- ja valomiehet.

 

Leifin musiikin ja laulujen jälkeen minulla on rauhallinen ja onnellinen olo. Kiitos Leif! 

Mikä taika hänessä onkaan:) 

 

Leifin omat ajatukset albuminsa lauluista:

Leif Lindeman laulaa rakkaudesta -albumi

1. Laulaa rakkaudesta  
- Kun kuulin laulaa rakkaudesta laulun, niin se kolahti heti temponsa ja rytmiikkansa puolesta. Laulun tekstiä piti hetken miettiä; ainakaan minulle ei ollutkaan ihan tavallinen stoori. Kertoo naisesta, joka on ollut nuoruudessaan seurapiirien helmi ja nyt hän muistelee, monenlaisista kolhuista ja pettymyksistä huolimatta, elämäänsä ylpeänä menneisyydestään ja uskoo edelleen rakkauteen. Ymmärsin tekstin, minusta se on erityisen hieno.

2. Mun luo   
- On itselleni jotenkin sellainen laulu, johon parisuhteessa elävän keikkamuusikon/laulajan on helppo samaistua.

3. Ruoriton pursi   
- On yksi kauneimmista tangoista, mitä olen koskaan kuullut. Vexin teksti kolahti niin syvälle sisimpääni, että odotin oikeen malttamattomana, milloin pääsen sen studiolle laulamaan.

4. Puolimatkaan 
- Kun mietimme levylle lauluja Munckin Petri soitti minulle; ”Nyt mulla on sulle biisi!”. Kuuntelin ja siinähän se oli - teksti hyvin oivallettu. Elämässä täytyy usein täytyy tulla puolimatkaan vastaan, jolloin on paljon helpompaa.

5. Kipinä  
- Olin jälleen kerran Peten (Petri Munck) kanssa puhelimessa ja Pete kysyi; ”No, minkälaista sen täytyy sitten olla?” Yritin kertoa hänelle, että siinä pitäisi olla sitä, tätä ja tuota...Seuraavana päivänä Pete lähetti sähköpostiin Kipinän ja siinä se oli hän teki sen, olin ymmälläni - onpa lahjakas kaveri.

6. Antaa tulla lunta tupaan
- On vanha käännösbiisi, Matintalon Sepon oivallus levylle. Todella suosittu laulu englannin kielellä, suomeksi vähemmän esitetty klassikko.

7. Hymyillen   
- Tämä laulu sopii minulle tekstin perusteella kuin valettu. Olen juuri sellainen kuin Vexi Salmi tekstissään sanoo; ”Hymyillen mä vastaan otan joka tappion”. Olen tunnetusti kova poika hymyilemään.

8. Silmiin    
- Silmiin on Katri Helenan ja hänen edesmenneen miehensä Timon yhteinen laulu. Itselleni tämä on henkilökohtaisesti todella tärkeä laulu.

9. Rakkaus suurinta on  
- Tässä jälleen Vexi Salmi ja Rasinkankaan Jussi osoittavat rautaisen ammattitaitonsa tehdä Suomalaista iskelmää.

10.  Mamasita  
- Tässä laulu, joka kolahti eksoottisella rytmillään ja tekstillään.

11. Mies ja nainen   
- Tämä nykytango on erittäin vaikuttava tekstiltään.