Sunnuntaitanssit 22.6.2008 

Sunnuntain iltatanssit alkavat sopivan aikaisin kello 19. Hyviä orkestereita Metsälinnassa on ollut ja tälle illalle tanssimusiikin esitti Finlanders. Monien tanssiharrastajien arvostama soittokunta.

Oman tyylistä musiikkiaan he esittävät ja minua ilahduttavat erityisesti kosketinsoittajan esittämät kappaleet. En ole paljon ollut heidän illoissaan, joten minun korvani tunnistivat vanhempaakin ohjelmistoa ja varmaan oli uuttakin. Illan musiikkitarjonta oli erityyppistä lattari/swingtyyppistä musiikkia joskin kauniita rumbamaisia kappaleitakin oli. Tietysti tanssiorkesteri esittää valssit ja humpat ja erityisesti ilahdutti heidän polkkansa. Väliaikamusiikkina oli jo soitettu yhdet ja nyt sitten sen lajin harrastajille oli lisää iloa. Minua ei onnistanut päästä näille toisille polkille. Sen sijaan aiemmat sain tanssia oikein mukavasti variaatioilla tutun herran kanssa.

Tanssiväki oli tietysti suurelta osin harrastajajoukkoa, kauempaakin tulleita. Kädenalitanssijajoukko keskilattialla kertoo paljon sen lajin harrastajamäärästä. Riitti tilaa sentään foksaajillekin  reunoilla ja aina oli joku pari, joka sotkeutui keskellä tanssivien sekaan.

Väliaikamusiikki on yleensä täydentänyt orkesterin "puutteita", mutta nyt minusta tuntui, että Suomen paras väliaikamusiikin soittaja innostui orkesterin tahteihin ;-)  Ja samaa lajia tuli tauollakin. Mutta ei se nyt haitannut. Suurin osa tanssiväestä varmaan oli siitä innoissaan. No, kuulinhan tauolla kyllä muutamat minulle mieleiset kappaleet, jotka eivät olleet hyppylajeja.

Naismuuri oli kyllä iso paikan kokoon nähden. Alkuillasta onnistuin pääsemään paremmin tanssimaan, mutta naistenhaku ja loppuilta oli osin kuuntelua, katselua ja ihmettelyä. Ihmettelyä oman järjenjuoksun kanssa. Miksi hakeutua tietoisesti ruuhkatansseihin. Metsälinnahan se on minun syyni. Pidän paikasta ja väliaikamusiikista.

Useimpia tanssilajeja sopi iltaani ja jotkut olivat aivan riemastuttaviakin viejien persoonallisten tyylien takia. Jotkut taas tutussa sylissä saivat aikaan levollisen olon. Ei ilta nyt omien tanssimisien osalta huono ollut, jos nyt ei erikoisen mieliin painuvakaan. Ahtaus latistaa aina innostukseni ja haluan vetäytyä syrjään. Naisten tanssimaan pääsystä muistan hyvän kirjoituksen.