18.02.2011 Jyväshovi

Ei tainnut toimia minulla pääkään, jos ei jalkakaan. Kyllästymistä omaan itseeni tulee hetkittäin. Joten ravintolaan päädyin kyläreissun jälkeen puoli yhdentoista nurkilla. Ei ollut solisti vielä aloittanut.

Petoman soitti minun mieleistäni musiikkia. Menossa oli kaunis hidas valssi ja perään aito chachaa - kenen lie ollut ulkolainen kappale. Orkesteri lähti pian tauolle ja tuttu laulu Hannasta ym. tytöistä alkoi kuulua ja Matti-Sakarin äänikin kuului ravintolan puhesorinan yli.

Kello 23 aloitti Tommi Soidinmäki. Esiintymisasu ei nyt ollut ihan parhaasta päästä, mutta antaumuksellinen esiintyminen antoi vaatetuksen anteeksi. Iloinen laulaja hän on, mutta ei taida enää muistaa tulleensa valituksi tangokuninkaaksi. Kappalevalinnat alkoivat foksilla, jota bugginakin joku tanssi. Seuraavana olivat rokit ja sambamainen kappale. Agentsien kaunis kappale En antaa muuta voi, tasoitti basson jytkettä, mitä oli kaikissa edellisissä kappaleissa. Seuraavana oli oma solistin Euroviisu-kappale ja ennen tauolle menoa onnittelulaulu jollekin leidille - Laulu joutsenien. Kaunis kappale, mutta siihenkin onnistuttiin saamaan jyskytys aikaan.

Odotin jotenkin muuta musiikilta, mutta kaipa ravintolaan valitaan juuri tällaista. Minä en ymmärrä, miksi kauniitakin kappaleita pilataan voimakkaalla basson äänellä, mikä ei anna oikeutta musiikille eikä laulajalle. En jäänyt odottamaan, olisiko musiikki muuttunut toisella tunnilla. Tuskin.

Paikalla ei ollut ensimmäistäkään tanssintaitajaa. Muutoinkaan ei ollut kovaa tungosta. Tavanomaisen ravintolaväen seassa tunnen olevani vieraalla maalla. Tanssihaluja en tuntenut. Yksi humalainen haki tanssimaan ja toinen seisoi ja mutisi jotain edessäni - en edes saanut selvää. Katseeni varmaan kertoi kummallekin, että kannattaa hakea jotain muuta. Epämieluisista hauista ja muista tarjouksista selviän hyvin, kun en ota katsekontaktia yhteenkään miehenpuoleen.

Pakkasta oli edelleen isot lukemat, mutta kun olin ajanut jo illan aikana ennen ravintolaan tuloa, niin hyvin lähti auto käyntiin. Täysikuu oli kyllä komea.