Syvälahteenhan minun ei pitäisi mennä, mutta unohdan muun, kun kaksi hyvää orkesteria on paikalla. Olenkin sattunut useamman kerran paikkoihin, joissa molemmat orkesterit ovat minun mielestäni hyviä. Ja ei tuntunut kukaan muukaan valittavan paitsi - ne masurkat, niitä ei tullut. Että ei sopinut Sextetin illan ohjelmistoon, minulle kerrottiin ja pahoiteltiin.

Tommys aloitti illan ilman solistiaan Plogmania ja en muistanutkaan, miten hyvää ja monipuolista musiikkia soittavat, vaikka olen ollut muutaman kerran heidän tansseissaan aiemminkin. Hymyä riitti lavalta tanssijoille ja kun kansantanssimainen poljento kuului heidän valssissaan ja jenkassaan, niin eipä parempaa olisi voinut tullakaan. Muistini mukaan polkkakin tuli heiltä, -vai Markus Sextetiltä.... Loppukiihdytys taas ei minusta kuulu polkkaan, jos jotkut muut ovatkin eri mieltä.

Juttelinkin tauolla soittajien kanssa tästä kansantanssimusiikin kuulumisesta rytmissä ja miten mukavalta se kuulostaa. Eräs tanssija puolestaan kertoi, että se kuuluu Pohjanmaan kansantanssi perinteisiin. Mitä lie ollut, mutta siihen kiinnitin huomioni tanssiessani ja oikein hyvä erikoisuus se oli orkesterilta, pehmeys koko kappaleessa.

Plogman on entisensä, charmikas herra ja kappaleet aika paljon samantyylisiä. Buggina tanssittavia suurin osa, mutta ihan hyviä, sillä mielikuvitushan rajana on, kun askeleet löytävät rytmin ja se voi olla vaikka ihana foksi sopivassa sylissä. Yhdistelmältä Tommys ja Plogman saadaan tanssimusiikkia parhaimmillaan, toisiaan täydentäen.

Markuksen joukon takia itseasiassa paikalla olin, kun menee taas aikoja, etten pääse heitä kuulemaan. Muistan ajan ennen Markusta, kun orkesterilla oli naissolisti ja äänentoistonhoitajakin. Muistan sen väliajankin heidän jälkeensä, kun "pojat" olivat vähän hukassa. Nyt kun Markus on ollut jo muutaman vuoden, on "pelinhenki" löytynyt ja aina vain parempaa on esitetty lavalta. Ja onhan sinkut Jos siivet saisin ja Jää vain kyynel osoitus taitojen kehityksestä, sillä molemmat ovat todella kauniit kappaleet ja sopivat Markuksen äänelle. Usein heitä pidetään kakkosorkesterina, mutta siitä käsityksestä voi luopua kuuntelemalla heitä. Mitä monipuolisin orkesteri ja laajasti eri tanssikappaleita esittäen he ovat tulleet monien suosikeiksi. Eikä lavaesiintymistäkään voi moittia, iloista joukkoa kaikki tyynni. Soittimissakin löytyy valikoimaa ja niitä osataan myös todella käyttää.

Tanssiväki oli myös parhaasta päästä. Ehkä jokunen "turakainenkin" niin kuin tanssimuusikkojen omilla palstoilla meistä tanssijoista kirjoitetaan. Niin, siis oli paikalla lomalaisiakin, joille tanssietiketti oli tuntematon ja ei se nyt haitannut, vaikka törmäilyjä tuli, mutta niitä onnistuu tekemään itsekukin.

Oli ilo aloittaa tanssiminen, ei valssilla, siinäkin Tommys oli persoonallinen, vaan mukavalla foksilla ja kultaa oli hakijalla sisällä sydämessään ja kaulassa roikkumassa. Tanssimatkaajia oli siis paikalla kaukaakin. Alkuilta sujui mukavasti tanssien, mutta naistenhaussa viidakonlait olivat vallalla. Taisin hakea ihan muutamaa miestä eikä ne tainneet olla edes niitä, jotka minua hakivat.

Tankkasin tulomatkalla polttoainetta 1,42 euron litrahinnalla. Kalleinta bensaa, mitä koskaan olen ostanut. No, kohtalo järjesti niin, etten tarvitse vähään aikaan ostaa tätä turhaa ainetta. Elämäni ensimmäisen kolarin ajoin ja ilman autoa vähän aikaa olen. Ja, syytin kyllä aluksi biorytmejä, mutta ihmeellistä oli, kun menossa on mitä parhain vaihe. Eli kyllä kohtalolla ovat sormet pelissä, mutta tulevan lauantain Krissen ja Pepen häätansseja ei estä mikään. Kultaisen sydämen ja kultaisen pinssin omaava naispuolinen henkilö ystävällisesti ja varmalla ajollaan huolehtii, että olemme paikalla. Kaikki on siis hyvin.