14.04.2012 Haapamäen Suojalla

Illan orkesteri oli Soundset ja solistina Minna Sirkiä. Levymusiikki oli soimassa puoli yhdeksän nurkilla, kun saavuin paikalle. Väkeä oli vain nimeksi. Ero oli suuri edelliseen Korsuorkesterin iltaan verrattuna ja oli tunnelmakin. Enkä löytänyt viimeksimainittua illan aikana.

Orkesteri aloitti klo 21. Siinä levymusiikin aikana ennen orkesterin aloitusta ennätin hyvin käydä juomassa yläkerrassa kahvit. Pullat ovat siellä aina suoraan uunista otettuja.

Levymusiikki oli hyvä, myös tauoilla, mutta taisivat samat levyt pyöriä koko ajan. Orkesteri soitteli pitkään yksin, kunnes klo 22.45 aloitti solisti osuutensa. Orkesterin esityksiä oli ihan hyvä tanssia, joskin minun “nuottikorvaani” häiritsi ehkä orkesterin omat sovitukset tunnettuihin kappaleisiin kuten esimerkiksi Virta vie, virta tuo. Sekä soitto että laulu menivät paikoin toisin kuin olen kuullut ennen.

Solisti oli nuori ja pirteä esiintyjä. Hän kyllä kohotti orkesterin esiintymisen tasoa, vaikka aluksi hän mukautui alkuillan musiikkiin eli mm. foksia ja valssia saimme tanssia riittävästi. Orkesterin soitotkin paranivat kun solisti aloitti. Ei sillä, ensimmäisen osuutensa loppua kohti tahti nopeutui. Hän esitti hyvät jivekappaleet ja sambat olivat hienosti soitettu ja laulettu. Varsinkin jälkimmäinen samba, tunnettu alkuperäiskappale, jonka nimeä en saanut ulos pääkoppani tallennuksista. Solisti ansaitsee erityiskiitokset. Orkesterikin oli esittänyt sambat vai tuliko ne levyltä?

Naistentunti oli menossa ennen solistin toista osuutta ja siinä tauon viimeisenä kuului illan ainoa tango. Ehkä toista tangoa ei liene tullut, oli vain vähän esiintymisaikaa jäljellä. Solisti aloitti sitten perään toisen osuutensa hitaalla valssilla, edelleen menossa naistentunti. Kumpikin jäi katseluun tai oikeastaan poistuin valssin alkaessa. Se oli ikävää, kun mielitanssilajini jäivät tanssimatta. Aikansa kutakin...