Ensimmäisen lomaviikon tanssit jatkuivat tiistaina Revontulessa Taikakuun esiintyessä. Oikeastaan tämä tanssitilaisuus tulisi unohtaa. Juuri mitään oikean ja kunnon tanssi-illan elementtejä ei tullut esille.

Lipun myynnissä ilmoitettiin, että orkesterin auto on tehnyt topin ja orkesteri saapuu myöhässä. Levymusiikkia soitettiin ja huonompaa en ole kyllä kuullut. Yksipuolista iskelmää ym. Orkesteri aloitti soittaa noin klo 22.30 ja ilmoitti jatkavansa esiintymistä loppupäästä -  klo 1.45 saakka eli kai 15 minuutin jatkoajalla

Olen ollut joskus aiemmin Taikakuun tanssi-illassa ja mielikuva, että on ihan kohtuullinen orkesteri tanssimusiikin suhteen. Mutta ei ollut, ei minun mielestäni. Tasapaksua esitystä ja aikojen takaista lavakarismaa ei näkynyt. Kai jotain uusia vai lie vanhoja kappaleita, mutta tunnelmaa ei syntynyt.

Tunnelmaan vaikutti kyllä myös se, ettei tanssiva väki ollut paikalla. Lienevät olleet lähikaupungissa kuulemassa Charles Plogmania, tosin ei sielläkään liene erityistä tanssillisuutta ollut pienen pienellä tanssilattialla ja oletettavasti ruuhkassa.

Paikalla oli pari kolme herraa, joita hain muutamalla kappaleelle. Naistenhaku-kyltti oli vaihdettu sekahaulle, mutta entiseen tiistain naistenhakutyyliin naiset hakivat. Jatkoin matkaa tyttöjeni luokse yöksi Jyväskylään, josta seuraavan illan suunnitelmani muuttaen ajoin Rönnille.

Tämä oli ilta, jonka voi vain unohtaa. Mutta kesän tuntua oli ilmassa, kun yö oli lämmin ja valon juhlaa lähestyessäni kaupunkia. Lahden yli rantakadun ja upean sillan valot olivat juhlallisen näköiset. Niitä en lakkaa ihailemasta ajaessani pimeässä Jyväskylään.