Anna itsellesi aikaa....

....ihmisenä olemiseen, sillä sen takiahan olet täällä. Näin luki kortissa, jonka saimme emäntä-oppaaltamme luonnon oopperasalissa käyntimme jälkeen Valkealan Kuutinlahdella.

Ilta sujui kuin tanssien ja kotiintuloaikakin kävi yksiin tansseista paluun kanssa. Nyt eivät jalat olleet kipeinä vaan takamukset kirkkoveneessä istumisen jälkeen. Konserttikin kuunneltiin ja katseltiin veneessä istuen. Oopperasalissa vesi oli lattiana, taivas kattona ja kallio seinänä. Ja sää ei olisi voinut olla parempi; lämmin hieman viileten illan aikana ja lahden pinta tyyni ja tuntui uskomattomalta, miten hyvin esitys kuului.

Mies- ja naislaulaja (unohdin jo nimet)ja kuoro ylsivät parhaimpaansa loppua kohden ja jalka alkoi liikkua veneessä musiikin tahdissa, sillä esitetyissä kappaleissa oli monta polkkaa ja joku polska. Ja itselleni taas mieliinpainuvana esityksenä mieslaulajan veneessään esittämä Anniina. Lopussa esitetty Finlandia oli sydämeenkäypä.

Venematkan aikana näimme Repoveden kansallispuiston jylhyyttä. Alitimme Lapinlahden riippusillan (olisikohan uskaltanut ylittää salmen sillan kautta)ja näimme korkeita kallioita sekä maankuulut kalliomaalaukset.

Ei pidä unohtaa ruokapuoltakaan. Emäntämme oli valmistanut maittavan aterian koko venejoukollemme ja jälkiruokana saamamme paistokset olivat herkullisen ihanan makeat. Metsähallituksen mailla oleva nuotiopaikka pitkine pöytineen ja penkkeineen oli kuin upein ruokasali ja kauniit kukkaset maljakossa monien muiden pikkuyksityiskohtaisten koristeluiden lisäksi silmää hivelevät. Ja puiden siimeksessä nautittu ateria oli suurta juhlaa, jota luonnon hiljaisuus ja kauneus täydensivät.

Paluumatkalla yön hämärässä lipuivat lukemattomat veneet, kanootit ja moottoriveneet valopilkkuina pimeydessä ja rannoilla elovalkeat paloivat ohjaten paluusuuntaa.

Erilainen lauantai-ilta päättyi levolliseen oloon ja aika oli tarpeen itselle juuri tällaisena. Aikaa ei voi pysäyttää, mutta itsensä voi.

Neljäseitsemänyksitoista on viisas nainen, joka löytää lääkkeet tanssitautiinkiin - kiitos ajatuksesta ja toteutuksestakin näyttää maailmaa kaukana tanssiparketeista.