15.02.2015 Kivistön työväentalolla

 

Olipa hyvät tanssit Kivistön työväentalolla! Väkeä oli salin täydeltä. Tangokuningas Teuvo Oinas ja Tanssiorkesteri Kiintotähti saivat aikaan mukavan ja tanssillisen illan. Teuvo Oinaalla on vankkumaton suosio ja hän laulaa kuulijoille. Orkesterissa ovat Pepe Niilahti, Timo Hintikka, Juupe Kettunen ja Heikki Hakkarainen. Taitavat soittajat. Olipa ilo tavata pitkästä aikaa heidät kaikki.

 

Tanssilajeista ei ollut illan aikaan puutetta ja mitä orkesteri ei esittänyt, sitä tuli hienosti valittuina taukomusiikissa. Haitaristi/laulaja Pepe oli varmaan valinnut kappaleet tauoille – kiitos hänelle! Tanssiväki näytti ihastuneen musiikkiin. Paikalla oli kaikenikäisiä ja tanssintaitajiakin. 

Erityiskiitokset haluan kertoa Teuvolle tangosta Erottamattomat ja hitaasta valssista Tosi Rakkaus (True Love). Tango on ollut yksi suosikeistani jo kauan, nuoruudestani lähtien. Harmi kun sitä en ole saanut kuulla kovin usein. Tämä hidas valssi tuli ”elämääni” viime kesänä, kun kuuntelin radiota. Kuulin vain laulun, en sen nimeä enkä kuka esitti. Etsin pitkään, mistä laulusta oli kyse. Se vain kosketti ja sävel palasi usein mieleeni. Kunnes sitten marraskuun alussa tanssiristeilyllä se selvisi. Laivalla oli Kyösti Mäkimattila (Varjokuva-orkesteri) ja hän tiesi heti mistä oli kyse. Sanoi, että ollut heilläkin ohjelmistossa ja olin varmaan sen kuullut, kun keikoilla olin ollut paljon. Olin vain unohtanut sen. Soitettuna olen kyllä kuullut tämän aiemmin tanssipaikoilla. Youtubessa on muutama äänitys. Mm. Rauli Badding Somerjoen, Menneisyyden vankien ja Jorma Kääriäisen, jonka laulun olin kuullut kesällä radiossa. On kyllä yksi kauneimmista hitaista valsseista.

Omat tanssitkin olivat pitkästä aikaa mukavat. Vuorotuntihaku alkaa miestenhaulla ja tanssimaan pääsin aluksi peräjälkeen usealle kappaleelle ja tauollakin. Naistenhakuvuorolla olin aluksi aktiivinen ja onnistuinkin hakemaan ketä halusin. Ilta jatkui ja välillä istuin ja lepuutin jalkojani, joissa tuntui kolmen perättäisen päivän pitkät hiihtomatkat. Olikin ollut kolmen viikon tauko liikunnassa kulkutautien takia. Tällainen on mieleinen tanssi-ilta – hyvät esiintyjät, hyvä tanssimusiikki ja mukava tanssiväki.