Kalevassa 27.3.2009

Ravintolaan en usein halua mennä, mutta jos mieleinen orkesteri esiintyy, niin ympäristö ei silloin haittaa.

Rainer Bollström ja orkesterinsa Graniitti esiintyivät Ravintola Kalevassa. Olin paikalla jo ilta yhdeksän jälkeen. Levyt soivat, muutama ihminen oli paikalla. Eikä ollut paljon väkeä vielä kymmeneltäkään, kun orkesteri aloitti soiton.

Orkesterilla oli kaksi osuutta ennen solistin esiintymistä. Hieman olivat oudot esiintymisajat, mutta taitaa olla yleistä ravintolailloissa. Illathan jatkuvat kai aamupuolelle, joten solistikin aloittaa myöhään.

Orkesteri esittikin oikein tanssittavia kappaleita. Kosketinsoittaja/haitaristi lauloi enimmäkseen ja kelpasi kuunnella häntäkin.  Rummuissa on ollut jo jonkin aikaa Nelinpelissäkin aiemmin soittanut herra.

Paikalla olleet herrat osasivat lähes kaikki joko heikosti tai huonosti tanssimisen. Ehkäpä juomillakin oli osuutta asiaan.Tai mitä se liikkuminen nyt sitten olikaan. Muutama hallitsi vaihtoaskelen. Fuskuyrityksiäkin näkyi. Tällaiseen iltaan tulee asennoitua sopivasti.

Ennen kuin solisti aloitti, hän kävi hetken istumassa pöydässäni ja kertomassa kuulumisiansa. Hyvä niin, sillä en tarvinnut ihmetellä hänen tämän illan kappalevalintojansa. Usein katselen etukäteen, mitä mahdolliset orkesterin omat sivut kertovat. Nyt se jäi tekemättä. Olisin sieltä jo saanut tietää, että Raikulla on eri ohjelmisto ravintolaan ja tanssilavoille. Sain samalla uutukaisen sinkun Ei voi liikaa hellyyttä koskaan antaa. Hyvää tanssimusiikkia. Pitkäsoittokin on tulossa.

Kun sitten hänen osuutensa alkoi, niin kappaleet olivatkin oikein hyviä. Reippaita kappaleita, välillä jotain hitaampaa. Jos en etukäteen olisi tiennyt, olisin kai tangoja kaivannut enemmän. Niitäkin Raikku laulaa hyvin. Hänen ensimmäisen tuntinsa kuuntelin ja jonkun kappaleen tanssin. Toisen tunnin alussa lähdin nukkumaan. En jaksa enää valvoa pitkälle aamuun.

Kun katselen Raikun kotisivuja ja mm. esittelyä kappaleista eri tilanteissa, niin en voi kuin ihailla selkeyttä ja tiedottamista. Toisetkin orkesterit voisivat enemmän kertoa itsestään omilla sivuillaan. Voin jatkossa ihan hyvin mennä kumpaa tahansa musiikkia kuulemaan. Harvoin näin hyvää musiikkia esitetään ravintolassa. Tietysti mukava olisi, jos ravintolaillassa olisi vielä musiikillista tulkintaa omaavia tanssiherroja.