Tanssimusiikki

Itse olen huomannut mieluummin niinpäin, että hitaalle valssille hakijat suunnilleen osaavat ainakin oikean ja vasemman käännöksen, mutta entäs tavallinen valssi. Enemmän ja enemmän on alkanut harmittaa tavallinen valssi. Köpötellään pikkupikkuaskelilla ja käännökset tehdään niin monessa osassa, ettei suuntakaan enää säily. Tällaista oli Krouvin lavalla äsken. Missä ovat pitkin askelin kevyesti liitelemällä olevat viejät.... Parkettien partaveitsiä ei tarvitse olla olemassa, mutta kun on olemassa tanssilajit ja askeleet... Jokainen taaplaa tyylillään tässäkin lajissa, mutta jos yksi ja toinenkin asia on kadoksissa ihan perustaidoissa, niin ei kovin monta kappaleparia jaksa hymyillä kiitollisena viejälle.

Keskiverto tanssitaitoa omaavat olivat vähissä, vaikka väkeä oli tungokseen asti. Pariskuntia oli aika paljon.

Kakkosseinäruusuhameessani istuin ja kuuntelin pitkät tovit, sillä kävelytettäväksi hakurivistä pääsi helposti ja sitä en jaksanut toistamiseen. No, ainahan joukossa on muutama tuttu, joiden kanssa oli mukava tanssia ja nyt oli lisäksi yksi pääkaupunkia edustava kiitettävää tanssitaitoa oleva mökkiläinen eksynyt joukkoon.

Pahinta olikin, kun illan musiikkitarjonta oli huippuluokkaa ja pienehkö osa oli tilaisuus tanssia. Kaikki kappaleet olivat hyvärytmisiä. Lumipallo osaltaan ansaitsee kiitokset. Uusi tangokuningas oli upea ääneltään ja nöyrä luonteeltaan. Tangoja tuli illan aikana useita pareja ja toisen orkesterin Rosetten musiikkitarjonta solistinsa Tiina Ruuskan esittämänä oli erityismaininnan arvoinen. Kaunis ääni ja esitti vaativia tangoja tunteella. Molempien orkesterien musiikkitarjonta oli monipuolinen, mikä on tuotu esille heidän ohjelmistotiedoissaan.

Krouvin lavan ulkoiset puitteet ovat hyvät, mutta sijainti voi olla syy, että hyvät (?) tanssijat eivät sinne löydä. Lava kun on vähän niin kuin ei missään. Ja lisäksi paikka on osin seurustelupaikka krouvin tapaan. Isäntä (?) Tähkäpää (nikki)jutteli, että väkeä on käynyt kesän aikana kiitettävästi ja hyvä niin, että talo pysyy pystyssä.

Nyt sitten oli se täysi kuu taivaalla koko paluumatkan ja idän puolella yksinäinen tähti ohjasi kotiinpäin.