04.12.2010 Haapamäen Suojalla

Kyllä Korsuorkesteri saa tanssiväen liikkeelle. Ainakin maan syvistä riveistä olevat tanssijat, joiden läsnäolo saa vielä toistaiseksi tanssipaikat pysymään hengissä. Mukavasti oli tanssitaitoista väkeä paikalla ja hyvät olivat orkesterin soitot, niin korsumaiset.

Selkeitä kappaleita esitettiin sopien eri tanssilajeihin. Illan tangot ansaitsevat erityismaininnan. Yhdeksän tangoparia taukomusiikin tangot mukaan lukien. Jo niiltä osin ilta oli täyttä plussaa. Palaa mieleeni entiset Omega-orkesterin ajat, jolloin tango oli vielä arvossaan. Nykytansseissa voidaan soittaa yhdeksät parit mitä tahansa “hyppyä tai kädenalikiemuraa” tai enemmänkin. Onhan tanssilajeja paljon.  Aikansa kutakin…

Tuttuja oli paikalla niin herroissa kuin daameissakin. Pohjoisesta etelämmäksi muuttanut tuttu nainen oli tullut katsomaan, miten Suojalla tanssitaan. Taisi hänellä olla hieman silmäniloa paikalla. Hyvin tanssiva herra.

Useimpia tanssilajeja oli mukava tanssia ja herroista en löytänyt moitteensijaa. Erityiset kehumiset tangoherroille, joista kahden kanssa tanssin kahdet parit ja kahden muun herran kanssa yhdet parit eli kuusi tangoparia. Kahdet tangoparit kuuntelin, en tosin vapaaehtoisesti, mutta arpa ei langennut kohdalleni, vaikka toinen taisi olla naistenhaulla.

Levyisäntä Oiski sitten laittoi pisteen iin päälle tangoille. Olin jo pukemassa takkia ylleni puoli yhden maissa, kun Monika-tango alkoi kuulua. Väki oli jo vähentynyt, sillä täällä tullaan ajoissa tanssimaan ja osa lähtee ennen loppua nukkumaan. Minäkin lähdin kotimatkalle tangon soidessa ja hyräilin kai autossa Monikaa.

Tangoista tulee mieleeni, miten Pekka Niska suunnitteli lasitanssipalatsia Helsingin seudulle. Miten me tanssijat saimme esittää toivomuksia niin rakennuksen, tilojen yms. suhteen kuin myös millaista musiikkia siellä esitettäisiin. Teemailloista oli puhetta ja ajatuksia oli eri tanssilajeista kuten mm. tangolle oma ilta. Kaunis unelma oli rakennushanke ja sortui byrokratian jalkoihin. Pekka teki kyllä kaikkensa asian eteen.