28.04.2012 Kartano Kievarissa

Neljän päivän loma-aikana oli tarkoitus tehdä jotain muuta kuin käydä tanssipaikoilla, mutta näin se vaan meni tällä kertaa. Niinpä Kartano Kievariin ajelin. Levymusiikki oli soimassa ja väkeä jo hyvin paikalla puoli yhdeksän aikaan. Lipunmyynnissä paikan isäntä ei tällä kertaa ennättänyt kysyä, tulinko konserttiin, kun jo itse tiedustelin, onko melkein tangokuningattaren konserttiin vielä vapaita paikkoja. No niin, se on meidän juttuja.

Varttia vaille yhdeksän aloitti orkesteri Rosette ja täytyy kyllä sanoa, että kahden tunnin ajan heidän tanssimusiikkinsa oli juuri sitä mitä minä kaipaan. Hitaita ja nopeita vuorotellen, tanssilajit huomioiden. He osaavat työnsä. Rosetten kosketinsoittaja esitti ensimmäisellä osuudellaan humpan Tanssit talolla (Varjokuvan kappale). Se saa minut hyvälle tuulelle ja kun sen tanssin mieleisen herran kanssa, niin tanssitunnelma on taattu.

Muutoinkin alkuilta oli mukavaa. Sopivia herroja ja hyviä kappaleita. Kun klo 8-9 oli miestenhaku vaihtuen naistenhakuun ja kun melkein aina arvasin, mitä suunnilleen on tulossa tanssilajillisesti, niin 1. naistenvuorolla osasin välillä olla nopea. Toinen naistenhakutunti olikin sitten jo erilainen.

Illan toinen iloinen tanssi oli chachaa herran kanssa, joka penkistä korjasi minut toisella miestenhaulla. Myöhemmin eräs toinen herra haki samaiselle lajille ja minun mielihyvätaso ei juuri liikahtanut. Mietin joskus, miten viennit voivat olla erilaisia, vaikka askeleet saattavat olla samoja. Aiemmin illalla puolestaan erään pituiseni herran kanssa lattaripuoli meni myös iloisissa tunnelmissa.

Ilta kyllä oli tanssillisesti oikein hyvä. Monta oli tuttua ja heidän kanssaan kaikki kappaleet tuntuivat hyville. Toiseen naistentuntiin asti sain olla tanssimassa, mutta sitten huomasin, etten ennättänyt hakea heitä joita halusin ja jätin paikan Kaija Lustilan toisen osuuden alkupuolella. Hän ennätti laulaa illan aluksi upeita kappaleita, tangoja ja monen monta nopeaakin kappaletta kauniiden hitaiden lisäksi. Tangokuningatarainesta hänessä on edelleen, kun aikanaan valintaraati teki päätöksensä muulla kuin paras voittakoon -tyylillä.